Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
EPA

Nomdedéu destaca que l’EPA reflecteix l’increment de 23.300 llocs de treball nous a la Comunitat Valenciana

27/10/2022
  • Les dades reflecteixen l'increment de la població activa i la repercussió de la fi de la campanya d'estiu
  • La Generalitat estarà “especialment atenta als possibles impactes que l'increment generalitzat dels preus i la incertesa econòmica puguen tindre sobre el mercat laboral valencià”, segons el secretari autonòmic d'Ocupació

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades de l'Enquesta de població activa (EPA) del tercer trimestre de 2022 que ha fet públiques aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Nomdedéu ha destacat que l'EPA d'aquest trimestre reflecteix la creació de 23.300 llocs de treball nous (+1,08 %) durant els últims tres mesos. No obstant això, al mateix temps, segons l'Institut Nacional d'Estadística, el nombre de persones parades també s'ha incrementat en la mateixa xifra, 23.300 més respecte del segon trimestre de l'any.

El director general de Labora ha explicat que aquest increment del nombre de persones parades es deu fonamentalment a dos factors: d'una banda, segons ha argumentat, s'ha produït un increment notable de la població activa, això és, la gent que treballa o cerca treball activament (+46.600 persones, +1,87 %).

D'altra banda, Nomdedéu ha posat l'accent en l'estacionalitat, és a dir, la fi de la campanya d'estiu, de fet, la variació desestacionalitzada és de +3,78 %, per tant, substancialment inferior.

D'aquesta manera, un total de 46.600 persones han passat a estar laboralment actives, la meitat de les quals ha trobat treball i l'altra meitat encara continua buscant-lo.

Per al responsable d'Ocupació, aquestes dificultats per a absorbir totes les noves persones que s'incorporen a la cerca activa de treball “no posen en dubte, en cap cas, la bona salut del mercat laboral valencià”.

“Cal recordar ha insistit que durant els últims mesos ens hem trobat xifres rècord d'ocupació i d'afiliació en la Seguretat Social. Mai abans havíem tingut tanta gent treballant”.

Finalment, el secretari autonòmic d'Ocupació ha recordat que des de la Generalitat “se seguirà l'evolució del mercat laboral durant els pròxims mesos i estarem especialment atents als possibles impactes que l'increment generalitzat dels preus i la incertesa econòmica puguen tindre sobre el mercat laboral valencià”.

Talls de veu relacionats

Declaracions del secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu