Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

El Consell acorda incrementar els fons destinats als centres especials d'ocupació per a ajudar les persones amb diversitat funcional

28/10/2022
  • Ha aprovat en el Ple d'aquest divendres incrementar la partida pressupostària de 2022 de 29,5 a 45 milions d'euros
  • L'objectiu és garantir la consecució de les polítiques d'inserció laboral per a aquest col·lectiu, amb ocupacions adaptades a les seues necessitats

El Ple del Consell ha acordat aquest divendres augmentar la dotació assignada a les subvencions públiques destinades al foment de l'ocupació de les persones amb diversitat funcional o discapacitat en centres especials d'ocupació (CEE) i enclavaments laborals i convocatòries per a 2022.

Les ajudes publicades a l'empara del Decret d'ajudes als centres especials d'ocupació 202, ascendien a un import global màxim estimat de 29,5 milions d'euros. Ara, aquest límit s'augmentarà en uns 14 milions d'euros (i que suposa un 52,5 % més de pressupost) per a garantir el finançament de les accions següents:

  • Projectes d'inserció laboral per a cobrir els costos salarials de les persones treballadores amb diversitat funcional dels centres especials d'ocupació.
  • Projectes per a finançar els costos indirectes corresponents a l'informe auditor per a la justificació de l'ajuda salarial.

El suport del Consell a la inserció laboral dels treballadors i treballadores amb diversitat funcional es manifesta amb els increments constants anuals de finançament als centres especials d'ocupació de la Comunitat Valenciana, que han passat de 18,7 milions d'euros en 2015 a 45 milions en 2022.