Presidència
Promoció Turística

Turisme Comunitat Valenciana reforça la promoció del turisme nàutic i en defensa la gestió sostenible

28/10/2022
L'estand de Turisme CV en el saló nàutic València Boat Show 2022
  • Turisme participa en el saló nàutic València Boat Show 2022, que acull la Marina de València aquest pont de Tots Sants
  • A més, col·labora en el I Congrés Internacional de Sostenibilitat Nàutica Esportiva, celebrat del 26 al 28 d'octubre a Alacant

Turisme Comunitat Valenciana té entre els seus objectius la dinamització i l'aprofitament dels recursos turístics de la Comunitat Valenciana mitjançant l'impuls de productes que contribuïsquen a generar experiències turístiques que diferencien la Comunitat Valenciana d'altres competidors i, entre aquests recursos, es troba el turisme nàutic, al qual, aquests dies, Turisme CV ha donat un impuls en la seua promoció i en la seua visibilitat.

D'una banda, amb la participació en la 14a edició del saló nàutic València Boat Show 2022, que se celebra des d'aquest divendres fins a l'1 de novembre en La Marina de València, i d'altra banda, amb la col·laboració en el Congrés Internacional de Sostenibilitat Nàutica Esportiva Llaüt 2022, que del 26 al 28 d'octubre ha acollit la ciutat d'Alacant.

Respecte a València Boat Show, Turisme ha instal·lat un estand propi de 36 m² on es promociona l'oferta de turisme nàutic i de busseig de la Comunitat Valenciana. Un espai on també s'informa sobre l'oferta de turisme actiu en la Comunitat i que compta amb la presència d'empreses adherides al programa CreaTurisme per a mostrar les seues experiències turístiques.

Aquest certamen disposa, en aquesta edició, de tres zones diferenciades. La zona Descobreix la nàutica és d'accés gratuït i reuneix expositors de roba, accessoris, clubs nàutics i marines, així com empreses de lloguer d'embarcacions, clubs de navegació i oferta d'esports nàutics, que permetran fer una primera aproximació al món de la mar.

La zona Viu la nàutica és també d'accés gratuït i disposa d'una exposició enfocada al visitant coneixedor dels esports de mar. I per als ja iniciats i els interessats a comprar una embarcació de vela o de motor, la zona Passió per la nàutica reuneix l'exposició de vaixells de les marques més destacades del panorama nacional i internacional, així com de motors, electrònica, ferramenta, veles, marines i altres serveis.

El saló nàutic València Boat Show 2022 està organitzat per Fira València, La Marina de València i la Unió d'Empreses Nàutiques (UEN), en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana, entre altres entitats.

I Congrés Internacional de Sostenibilitat Nàutica Esportiva

Turisme Comunitat Valenciana col·labora també en el Congrés Internacional de Sostenibilitat Nàutica Esportiva Llaüt 2022, que durant aquests dies s'ha celebrat a la ciutat d'Alacant.

Un esdeveniment enfocat, en la seua primera edició, als efectes de l'activitat nàutica i turística en la salut del mar, i en el qual ha participat durant la jornada d'aquest divendres el director general de Turisme, Herick Campos.

Per a Campos, "aquest congrés col·loca el focus en l'objectiu de la sostenibilitat en un dels atributs especials que té la Comunitat Valenciana, el mar" i ha recordat que la Comunitat disposa de més de 600 quilòmetres de costa, 30 destinacions nàutiques, 50 ports o marines, 22.000 amarratges i més d'un centenar d'empreses dedicades al turisme nàutic.

Campos ha destacat que "Turisme ha impulsat la gestió sostenible en l'àmbit mediambiental, però també en el social i en l'econòmic" i ha fet referència a iniciatives com el Llibre blanc del turisme, la Llei de turisme, oci i hospitalitat, que converteix la sostenibilitat en un dret i obligació per a tots els agents turístics i per al turista, així com el Codi ètic de la Comunitat Valenciana i el seu Pla estratègic.

El director general ha informat que Turisme ha col·laborat en aquestes jornades per mitjà del conveni amb el Patronat de Turisme de la ciutat d'Alacant, dotat amb 350.000 euros, i que entre les seues accions de 2022, inclou la celebració d'aquest congrés internacional.

Galeria d'imatges