Presidència
Oci cultural

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats amb motiu del pont de Tots Sants

28/10/2022
La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats amb motiu del pont de Tots Sants
  • Hi ha sessions diàries dels tallers de La Ciència a escena per al públic general  i visites guiades a les exposicions  
  • L'Oceanogràfic oferirà un Dormir amb Taurons amb decoracions i animacions ambientades en Halloween

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats amb motiu del pont de Tots Sants, de manera que el Museu i l'Hemisfèric prolonguen l'horari de festius i d'animació científica, mentre que en l'Oceanogràfic hi ha accions especials al voltant de Halloween.

L'oferta inclou música en directe, dissabte, amb l'actuació de la Camerata de Vents i Percussió de la Societat Unió Musical d'Alberic, una activitat inclosa en el programa Les bandes a la Ciutat. El concert, d'accés lliure i gratuït, comença a les 19 hores en l'escenari instal·lat en el passeig Nord del Museu de les Ciències, al costat dels Jardins del Túria.

Una altra de les propostes és la mostra La indumentària a través del temps, un recorregut per la història de les vestimentes i els adreços valencians, des dels adornaments del segle XVII fins a l'actualitat, mitjançant més de 45 maniquins, i que el públic podrà visitar de manera gratuïta en l'atri i el reixat oest del Museu de les Ciències.

Està organitzada amb l'Associació Comerç Indumentària Valenciana i podrà visitar-se el cap de setmana (29 i 30 d'octubre, de 10 a 19 hores).

En el Museu de les Ciències s'amplien les sessions de la Ciència a escena per a públic general, amb tallers amb experiments en directe per a entendre d'una manera amena la ciència.

El preu per persona és de 3,5 euros, i no cal adquirir l'entrada al Museu de les Ciències. Química en acció, La ciència invisible i SOS planeta, juntament amb el taller per a edats compreses entre els 4 i els 8 anys ​​​​​​​Científic/científica per un dia, se celebren en aules especials situades en la planta baixa del museu.

L'Espai dels xiquets, amb sessions durant tot el dia, és una zona per a xiquets de 3 a 8 anys, on juguen i experimenten sobre els sentits, l'aigua i els animals, i fins i tot construeixen una casa inacabada. Situat al costat d'un altre dels espais més curiosos del museu, El Formiguer és un dels més grans que poden veure's en un museu.

Del Teatre de la ciència hi ha sessions d'Alt voltatge, un taller espectacular sobre l'electricitat, el qual s'inclou amb l'entrada general del museu. També es representarà el teatre musical Ramona i Cajal durant el cap de setmana i dimarts, 1 de novembre.

Les visites guiades a Mart. La conquesta d'un somni i Play. Ciència i música són una oportunitat per a conéixer detalladament aquestes mostres i les seues curiositats amb l'acompanyament de personal divulgador. Té un preu de 3,5 euros per persona, a més de l'entrada general al museu. Consulteu ací els horaris d'animació científica.

Cartellera de l'Hemisfèric

L'Hemisfèric ofereix una gran varietat de propostes i temàtiques, des de documentals de naturalesa a l'exploració espacial. L'escull encantat: Kaluoka’hina 3D relata una aventura divertida plena d'humor sobre el món submarí, Secrets of the Universe permet accedir al gran col·lisionador d'hadrons del Consell Europeu d'Investigació Nuclear (CERN) mentre que la projecció Oceans, pel·lícula en format fulldome 2D, mostra l'extraordinària vida marina.

Flying Monsters 3D conta la història dels pterosaures, les criatures misterioses que solcaven l'aire quan els dinosaures caminaven sobre la Terra. En IMAX destaca Viatge a l'espai. Pròxima parada: Mart, que mostra els desafiaments de la NASA i la indústria espacial per a dur a terme missions futures, com aterrar astronautes a Mart o capturar asteroides.

També en aquest format, Amazon Adventure narra la història èpica de l'explorador Henry Bates en la seua expedició per l'Amazones.

Dormir amb Taurons especial Halloween

L'Odissea de la Tortuga - 4D, de l'Oceanogràfic de València, explora el cicle de vida únic d'una tortuga marina verda australiana anomenada Bunji i el seu viatge increïble per l'oceà obert. La pel·lícula segueix Bunji, una tortuga marina verda, des que és una cria fins a l'edat adulta, mentre nada milers de milles, es troba amb criatures increïbles i té algunes trobades realment salvatges.

A més, l'aquari ha organitzat experiències al llarg del dia, com un Dormir amb Taurons especial Halloween, amb decoracions i animacions per a celebrar i passar un Halloween diferent.

L'oferta de la Ciutat de les Arts i les Ciències es completa amb Caixaforum, que presenta tres mostres: Faraó. Rei d'Egipte, una col·lecció de peces procedents del British Museum; Horitzons i límit. Visions del paisatge, que reuneix obres de la col·lecció d'art contemporani de la Fundació la Caixa, i El Núvol, una proposta per a conéixer el potencial per a l'educació de les tecnologies associades a la intel·ligència artificial. A més, hi ha visites, cicles i activitats per a acostar la cultura a tots els públics.

Galeria d'imatges