Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

Héctor Illueca signa un conveni amb la Universitat de València i FECOVI per a fomentar l'habitatge cooperatiu a la Comunitat Valenciana

28/10/2022
El vicepresidente segundo y conseller de Vivienda destaca la mirada solidaria del cooperativismo y el conocimiento innovador de la universidad
  • El vicepresident segon i conseller d'Habitatge destaca la mirada solidària del cooperativisme i el coneixement innovador de la universitat
  • La Generalitat destinarà 30.000 euros per al desenvolupament del conveni

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha signat amb la rectora de la Universitat de València (UV), Mavi Mestre, i el president de la Federació de Cooperatives d'Habitatges (FECOVI), Vicente Diego, un conveni per a fomentar l'habitatge cooperatiu a la Comunitat Valenciana durant 2022.

El vicepresident segon ha assegurat que, per a aconseguir una gestió més eficient dels recursos i cuidar la ciutadania, "és fonamental habilitar espais en què el sector públic i privat puguen intercanviar experiències", també en el camp de l'habitatge.

Així mateix, ha explicat que un dels puntals de les polítiques de la Vicepresidència Segona és "la recerca de models innovadors" que pretenguen "facilitar la millora de les condicions dels habitatges del parc construït, ja que ens permeten rehabilitar i cuidar les edificacions alhora que fem més accessible el dret a l'habitatge".

En aquest sentit, considera fonamental aquest conveni, el qual "combina la mirada solidària que aporta el cooperativisme i el coneixement que emana de la universitat", ja que són pilars fonamentals per a trobar solucions als reptes nous de tots els dies.

Finalment, ha declarat que en els temps actuals d'incertesa, amb un model econòmic i social en crisi, "la investigació de propostes que apunten a models de més justícia i sostenibilitat implica avançar en la bona direcció".

Mitjançant aquest conveni s'estableix un marc comú de col·laboració entre la UV, per mitjà de l'Institut Universitari d'Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria (IUDESCOOP) i FECOVI, per a desenvolupar a la Comunitat Valenciana actuacions dirigides a la promoció, difusió i foment de l'habitatge cooperatiu en el marc de l'economia social, com a mitjà de satisfacció del dret ciutadà a un habitatge digne.

Per aquest motiu, la Universitat de València fomenta la investigació científica en aquests camps, impulsant publicacions, l'organització de seminaris i cursos, el desenvolupament d'activitats formatives i l'assessorament científic i tècnic en les matèries relacionades amb l'economia social i cooperativa.

La Vicepresidència Segona subvenciona les activitats desenvolupades enguany amb una quantitat estimada màxima de 30.000 euros. El conveni entra en vigor en el moment en què se signa i s'estén fins al 31 de desembre de 2022.

En l'acte de la signatura del conveni també han estat presents el secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar; el director general de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona, Marc Aparisi, i la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga.

 

Galeria d'imatges