Presidència

El xef valencià Jorge de Andrés ha sigut reconegut en els Premis Nacionals d'Hostaleria 2022

28/10/2022
El SA de Turisme junt amb el premiat, el xef Jorge de Andrés
  • El guardó ha sigut recollit aquest divendres en una gala a Madrid, a la qual també ha assistit el secretari autonòmic de Turisme

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assistit aquest divendres a Madrid a la gala de lliurament dels XVI Premis Nacionals d'Hostaleria, una trobada del sector de la restauració en la qual es reconeix la labor dels que ajuden a millorar l'hostaleria.

Un dels premiats d'aquesta edició ha sigut el xef valencià Jorge de Andrés, del restaurant Vertical de València, en reconeixement com a l'empresa hostalera destacada en la promoció de la cultura i la gastronomia espanyoles.

Jorge de Andrés ha desenvolupat el seu projecte Visió i sabors d'Espanya, basat en quadres del pintor valencià Joaquín Sorolla, una proposta gastronòmica sobre els panells pictòrics regionals que Sorolla va dur a terme per a la Hispanic Society of America.

Aquesta proposta és definida com una crònica gastronòmica a partir del viatge que va fer el mestre valencià per a mostrar al món els trets més arrelats a la passió pel territori, el seu producte i els seus costums. Amb això, aquest restaurant de la capital del Túria ofereix una gastronomia vinculada a l'entorn: territori, tradicions i cultura; i en què el mar, l'horta, el camp i la muntanya són els connectors que faciliten un recorregut gastronòmic únic.

Colomer ha felicitat el guardonat per "prestigiar la gastronomia de la Comunitat Valenciana" i ha destacat la seua labor i dedicació a un projecte que "preserva i impulsa l'hedonisme mediterrani i la seua essència, i tan vinculat al territori valencià". En aquest context, el titular de Turisme ha destacat "l'edat daurada que viu la gastronomia de la Comunitat Valenciana, així com el pes estratègic d'aquesta com a motor d'ocupació i d'atracció turística".

Galeria d'imatges