Presidència

L'Hemisfèric i el cinema 4D de l'Auditori Mar Roig de l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències són les sales de cinema espanyoles amb més espectadors en 2021

30/10/2022
L'Hemisfèric i el cinema 4D de l'Auditori Mar Roig de l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències són les sales de cinema espanyoles ...
  • L'últim informe de la Societat General d'Auditors i Editors (SGAE) destaca l'èxit de públic dels cinemes de la Ciutat de les Arts i les Ciències 

L'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències lidera la llista de les sales de cinema amb més espectadors en 2021, segons reflecteix l'anuari de les arts escèniques, musicals i audiovisuals publicat per la Societat General d'Auditors i Editors (SGAE).

En segon lloc, se situa el Cinema 4D de l'Auditori Mar Roig de l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

L'àmplia oferta de la cartellera IMAX (cinema en gran format) i de cinema digital 3D de l'Hemisfèric, ha convertit aquest en la sala de cinema amb més èxit de públic durant 2021 a Espanya, amb 144.908 persones espectadores, mentre que el cinema 4D de l'Auditori Mar Roig és la segona pantalla a escala nacional amb més èxit, després de registrar 96.496 persones en 2021.  

L'Hemisfèric ofereix una gran varietat de propostes i temàtiques, des de documentals de naturalesa fins a documentals sobre l'exploració espacial. El documental L'escull encantat: Kaluoka’hina 3D, relata una aventura divertida plena d'humor sobre el món submarí. Secrets of the Universe permet accedir al Gran Col·lisionador d'Hadrons del Consell Europeu d'Investigació Nuclear (CERN), mentre que la projecció d'Oceans, pel·lícula en format fulldome 2D, mostra l'extraordinària vida marina. 

Flying Monsters 3D conta la història dels pterosaures, les criatures misterioses que solcaven l'aire quan els dinosaures caminaven sobre la Terra. Pel que fa a IMAX, hi destaca Viatge a l'espai. Pròxima parada: Mart, que mostra els desafiaments de la NASA i la indústria espacial per a dur a terme missions futures, com aterrar astronautes a Mart o capturar asteroides.

També en aquest format, Amazon Adventure, narra la història èpica de l'explorador Henry Bates en la seua expedició a través de l'Amazones. 

A l'Auditori Mar Roig de l'Oceanogràfic es pot veure L'Odissea de la Tortuga-4D, una pel·lícula que explora el cicle de vida únic d'una tortuga marina verda australiana anomenada Bunji i el seu increïble viatge a través de l'oceà obert. La pel·lícula segueix Bunji, una tortuga marina verda, des que és una cria fins a l'edat adulta, mentre nada milers de milles, es troba amb criatures increïbles i té algunes encontres realment salvatges.

Una altra filmació ambientada en l'oceà i les espècies que l'habiten és Tentacles, Planeta Blau II-4D, amb moments de l'aclamada sèrie de la BBC Earth, Blue Planet II, la qual transporta el públic espectador sota la superfície per a explorar els dinàmics paisatges oceànics i una de les criatures més fascinants que hi habiten: el polp. En aquesta sala de projecció el públic experimenta condicions com el vent, els canvis de llum, els aromes, la neu i, també, la vibració en els seients.

Galeria d'imatges