Sanitat Universal i Salut Pública
Investigació

El Centre d'Investigació Príncep Felip supera la fase d'avaluació de la Comissió Europea per a la renovació del segell 'HRS4R'

31/10/2022
  • El CIPF va obtindre el segell HR Excellence in Research el juliol de 2018
  • Les fundacions de la Conselleria de Sanitat Universal INCLIVA, ISABIAL, FISABIO IIS La Fe i el CIPF han rebut aquest reconeixement

El Centre d'Investigació Príncep Felip (CIPF) va obtindre en 2018 el distintiu HR Excellence in Research, atorgat per la Direcció General d'Investigació i Innovació de la Comissió Europea, i, d'aquesta manera, ha estat reconegut en l'àmbit europeu com una institució activament involucrada en la creació d'un entorn favorable per al seu personal investigador i compromesa en la millora continuada de la seua estratègia de recursos humans per a la investigació.

Aquest mes d'octubre, el CIPF ha obtingut l'aprovació per part dels experts de la Comissió Europea de l'informe sobre la revisió interna per a la renovació del segell HRS4R.

La Comissió Europea ha avaluat molt favorablement les accions desenvolupades pel CIPF i els resultats obtinguts en el marc del Pla d'acció HRS4R institucional i del Pla estratègic del CIPF. Aquesta renovació de la distinció suposa un avantatge competitiu a l'hora d'atraure talent i aconseguir finançament en programes europeus. 

Des de la seua obtenció, el CIPF ha implementat les recomanacions i els principis establits per la Comissió Europea en la Carta Europea i en el Codi de Conducta en la Contractació d'Investigadors/ores. En aquesta línia, s'han revisat els procediments i l'estratègia de recursos humans alineada amb HRS4R i la seua política de contractació oberta, transparent i basada en el mèrit (OTM-R, de l'anglés Open, transparent and merit-based recuitment).

Des de 2018, el CIPF ha dut a terme una anàlisi de bretxes i ha desenvolupat un pla d'acció per a alinear les polítiques de recursos humans amb els 40 principis de la Carta i el Codi. Va implementar el pla d'acció i va presentar l'informe de revisió interna així com el nou pla d'acció. Ara, el CIPF ha obtingut l'aprovació per part de la Comissió Europea de l'informe sobre la revisió interna per a la renovació del segell HRS4R.

La Comissió Europea reconeix amb l'HR Excellence in Research Award les institucions que avancen en l'alineació de les seues polítiques de recursos humans amb els 40 principis de la Carta i el Codi, basant-se en un pla d'acció/estratègia d'RH personalitzat que les fa més atractives per als investigadors i les investigadores que busquen un nou ocupador o un amfitrió per al seu projecte d'investigació.

En l'actualitat, un total de 692 organitzacions europees han rebut el premi HR Excellence in Research, que reconeix les institucions d'investigació que avancen alineades als principis establits en la Carta Europea de l'Investigador/a i en el Codi de Conducta per a la Contractació i amb procediments justos i transparents de contractació i avaluació dels investigadors i les investigadores.

A la Comunitat Valenciana tenen aquest reconeixement 5 fundacions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública (CIPF, INCLIVA, FISABIO, ISABIAL, IIS La Fe) i 5 universitats (UV, UPV, UJI, UA, UMH).