Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

La Generalitat concedeix les primeres ajudes del Pla Adha de 2022 que permetran a l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona adquirir 14 habitatges

02/11/2022
  • En aquesta primera concessió, l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona rebrà 1.321.265,19 euros per a l'adquisició i la millora dels 14 habitatges
  • La convocatòria ha rebut un total de 24 sol·licituds de 21 ajuntaments

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha rebut un total de 24 sol·licituds pertanyents a 21 ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a l'adquisició i la millora d'habitatges dins del conegut com a Pla Adha.

Es tracta del programa d'increment del parc públic d'habitatges finançat pel Pla estatal per a l'accés a l'habitatge 2022-2025, amb el cofinançament de la Generalitat, que es convoca per segon any consecutiu a través de la Direcció General d'Habitatge i Regeneració Urbana.

El secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, ha destacat la importància del Pla Adha en les polítiques d'habitatge, perquè “contribueixen a crear una societat més forta, cohesionada, justa i sostenible”. A més, Aguilar considera que “és una magnífica eina per a avançar en la col·laboració entre els ajuntaments i l'Administració autonòmica”.

Alejandro Aguilar ha assenyalat que la Direcció General d'Habitatge està hui dia estudiant la revisió de les bases reguladores del pla per a poder ampliar en una pròxima convocatòria els possibles beneficiaris d'aquestes ajudes a entitats sense ànim de lucre.

La dotació per a l'actual convocatòria del Pla Adha ascendeix a 8.150.600 euros, 4.092.600 euros dels quals procedeixen de fons estatals i els altres 4.067.000 euros els aporta la Generalitat a fi d'assolir el 100 % del cost de les adquisicions.

Es dona resposta així a una petició de les entitats locals, que, a més, sol·licitaven el pagament anticipat del total de la subvenció concedida. Així ho ha detallat la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, que també ha indicat que “una altra de les novetats és que, a més dels costos d'adquisició, es podran finançar obres xicotetes de millora i condicionament dels habitatges”.

24 sol·licituds de 21 ajuntaments dins del Pla Adha

Elena Azcárraga ha explicat que divendres passat, 7 d'octubre, va finalitzar el termini de presentació de sol·licituds i dilluns passat, 31 d'octubre, es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la primera resolució de concessió de subvenció. En aquest cas, destinada a l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona per a l'adquisició de 14 habitatges per un import total d'1.321.265,19 euros.

Les compres, en cas que no s'hagen fet ja, les podran justificar els ajuntaments fins al 10 de novembre d'enguany.

La primera experiència en 2021 del Pla Adha va possibilitar l'ampliació del parc públic d'habitatges de tres municipis de la Comunitat, a Gandia, la Pobla de Vallbona i Castelló de la Plana, amb una subvenció total de 2.260.000 euros.