Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Dades d’atur regisrat

Nomdedéu destaca que la Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb més persones afiliades a la Seguretat Social en octubre

03/11/2022
  • "Mai hi ha hagut tantes persones afiliades a la Seguretat Social en la nostra Comunitat", ha assenyalat el secretari autonòmic d'Ocupació
  • El responsable d'Ocupació atribueix l'increment de l'atur a la finalització de la campanya d'estiu

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d'atur registrat a l'octubre a la Comunitat Valenciana, que aquest dijous ha fet públiques el Ministeri de Treball i Economia Social i, segons les quals, el nombre de persones inscrites en Labora s'ha incrementat un 0,87 % (3.050 persones).

Nomdedéu ha destacat especialment les dades d'afiliació a la Seguretat Social, ja que la Comunitat Valenciana ha sigut, el mes d'octubre, la segona autonomia amb més persones inscrites. Així, segons ha detallat, el mes d'octubre llança una xifra de 39.217 persones afiliades a la Seguretat Social (1,9 %).

El responsable d'Ocupació ha qualificat d'històriques aquestes xifres, ja que, com ha explicat, "mai abans hi ha hagut tantes persones afiliades a la Seguretat Social en la nostra Comunitat".

No obstant això, Enric Nomdedéu s'ha referit a l'increment de l'atur registrat el mes d'octubre, i l'ha atribuït a la finalització de la campanya d'estiu, "tal com es demostra per la seua distribució sectorial i territorial". D'aquesta manera, ha detallat que, territorialment, el sector dels serveis a Alacant ha registrat el major increment (+3,06 %), seguit del de Castelló (+1,40 %), mentre que a València ha baixat l'atur (-0,25 %).

D'aquesta manera, cal destacar també que alguns sectors econòmics han registrat comportaments positius, amb una reducció de l'atur significativa i generalitzada en tot el territori (agricultura, -3,55 % i Construcció, -1,86 %).

Així mateix, ha valorat que la xifra d'atur "és la més baixa d'un mes d'octubre des de 2008", la qual cosa demostra que "la salut del mercat laboral valencià continua sent bona", amb una reducció interanual de l'atur que ja és superior al 15 %. A més, més de la meitat dels nous contractes registrats aquest mes han sigut indefinits (55 %).

"D'aquesta manera –ha resumit–, les dades de l'atur i de l'EPA ens confirmen que cada dia hi ha més gent que s'inscriu en les oficines de Labora perquè hi confia per a trobar un treball".

L'augment de l'atur s'ha concentrat entre la població jove (+6,58 %), així com en les persones que s'incorporen per primera vegada al mercat laboral i que no han tingut cap ocupació anterior (+3 %).

Talls de veu relacionats