Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Viu la Solidaritat

L’IVAJ obri el termini per a inscriure’s en els camps de voluntariat juvenil ‘Diverteix-te’, que tenen lloc aquest hivern a Benicàssim i Moraira

06/11/2022
  • Les sol·licituds es podran presentar del 7 al 25 de novembre
  • L'activitat tindrà lloc entre el 26 de desembre de 2022 i el 4 de gener de 2023 i està dirigida a joves d'entre 18 i 30 anys

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) obri dilluns que ve, 7 de novembre, el termini d'inscripció per a participar en els camps de voluntariat juvenil Diverteix-te, que tindran lloc durant les vacances nadalenques dins del programa Viu la Solidaritat 2022.

Tots dos camps estan dirigits a persones joves amb edats compreses entre els 18 i els 30 anys i es desenvoluparan, del 26 de desembre de 2022 al 4 de gener de 2023, als albergs de l'IVAJ Argentina, a Benicàssim, i La Marinaa Teulada-Moraira, amb 25 places disponibles en cadascuna de les instal·lacions.

La finalitat de les dues activitats és la realització d'activitats lúdiques i socioeducatives per a xiquets i xiquetes tutelats de 9 a 12 anys que participaran en el camp de voluntariat com al col·lectiu al qual atendre, i conviuran amb el grup de persones voluntàries.

En aquest sentit, durant tot el camp de voluntariat, els i les joves participants s'encarregaran de programar i realitzar activitats lúdiques per als i les menors, desenvolupar activitats socioeducatives en el temps lliure i vetlar per la seguretat i les necessitats dels xiquets i xiquetes a càrrec seu.

Les persones voluntàries conviuran amb els xiquets i les xiquetes les 24 hores, atenent totes les necessitats que puguen tindre, sempre supervisades i orientades per l'equip d'animació.

Les inscripcions es realitzaran exclusivament en línia, a través d'aquest enllaç a partir de les 9.00 hores del dia 7 de novembre fins al 25 de novembre de 2022. La relació de places i projectes també es pot consultar en la pàgina web de l'IVAJ.

Projectes Viu la Solidaritat

Els camps de voluntariat juvenil són activitats en les quals un grup de joves de procedències diferents es compromet de manera voluntària i desinteressada al desenvolupament d'un projecte de treball amb contingut d'interés social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d'animació, culturals, activitats formatives, etc., amb l'objectiu de fomentar valors de convivència, tolerància, participació, solidaritat i aprenentatge intercultural.

En aquests camps s'inclouen els serveis d'allotjament, alimentació en règim de pensió completa, formació necessària per al desenvolupament correcte del projecte tècnic i un programa d'oci educatiu amb activitats d'animació i de tipus cultural que es desenvoluparan durant el torn, així com assegurança d'accident i de responsabilitat civil.

Amb la finalitat de facilitar a les persones joves la possibilitat de participar en accions voluntàries que els permeten desenvolupar el seu compromís amb la societat, l'IVAJ ha oferit aquest any 325 places en els camps de voluntariat juvenil per a dur a terme activitats dirigides a desenvolupar projectes amb contingut social de diverses modalitats.

Així, els dos camps que tindran lloc a finals de 2022 se sumen als nou projectes desenvolupats durant l'estiu dins de Viu la Solidaritat: dos dels quals per a joves de 15 a 17 anys, que es van desenvolupar a Xàtiva i Viver; i set propostes per a majors d'edat, de 18 a 30 anys, a Biar, Benicàssim, Alcossebre, Teulada-Moraira, Viver, Millares i el Parc Natural Chera - Sot de Chera.

A més, durant la primavera es van celebrar dos camps Diverteix-te, a l'alberg de l'IVAJ de Teulada-Moraira i al Campament Jaume I d'Alcossebre.

El programa ha permés també oferir places perquè joves de 15 a 30 anys participaren en camps d'altres comunitats autònomes com Andalusia, Aragó, Cantàbria, Catalunya, Ceuta, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Euskadi, Extremadura, Galícia, La Rioja, Comunitat de Madrid, Múrcia i Navarra, així com en altres països.