Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Indústria

Climent destaca que "el progrés és indissociable de la seguretat industrial, perquè forma part de la nostra vida quotidiana i cal que en siguem conscients per a poder exigir-la"

03/11/2022
Climent destaca que 'el progrés és indissociable de la seguretat industrial, perquè forma part de la nostra vida quotidiana i cal que en siguem ...
  • "És fonamental que les empreses perceben la millora constant de la seguretat com un avantatge competitiu", assenyala el conseller
  • Climent ha participat en el lliurament dels II Premis de Seguretat Industrial, que convoquen la Conselleria d'Economia Sostenible i ASEIVAL

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que "el progrés és indissociable de la seguretat industrial, perquè aquesta forma part del nostre entorn i de la nostra vida quotidiana, i per això és necessari que la ciutadania siga conscient de la importància de la seguretat industrial, perquè puga exigir-la".

Climent ha participat en l'acte de lliurament i clausura de la segona edició dels Premis de Seguretat Industrial de la Comunitat Valenciana, que convoquen la Conselleria d'Economia Sostenible i l'Associació Valenciana d'Entitats d'Inspecció (ASEIVAL), amb l'objectiu de promocionar el reconeixement social de les empreses i instal·lacions industrials que destaquen pel seu compromís amb la recerca de l'excel·lència i la seguretat.

El conseller també ha incidit en què és fonamental que les empreses perceben la millora constant de la seguretat industrial com un avantatge competitiu: "La seguretat industrial també significa ser més competitius, ser més productius, més sostenibles, i en l'àmbit humà, guanyar benestar per a les persones i disminuir al màxim el risc d'accidents o malalties laborals".

Per això, a més de per mitjà de la normativa, Climent ha instat a continuar integrant la cultura de la seguretat industrial en tots els àmbits de la societat mitjançant la sensibilització, la formació de les persones treballadores i la coordinació entre les administracions i els agents econòmics i socials.

II Premis Seguretat Industrial

Els II Premis de Seguretat Industrial són una de les diverses accions previstes dins del Pla d'acció per a la promoció de la seguretat industrial a la Comunitat Valenciana 2022, que és fruit de la col·laboració entre la Conselleria i les diverses organitzacions que integren el Consell Valencià de Coordinació de la Seguretat Industrial.

D'acord amb els criteris de valoració de les bases dels premis, entre les candidatures presentades s'han concedit els II Premis de Seguretat Industrial en quatre modalitats:

  • Gran Empresa, per a persones tant físiques com jurídiques amb més de 250 treballadors, a l'empresa Porcelanosa. El jurat ha valorat el seu compromís amb la qualitat, la seguretat, la salut laboral i el medi ambient, per incorporar en el seu sistema de gestió els processos i protocols normatius i reglamentaris en matèria de seguretat industrial, per tindre en el seu organigrama definit el personal dedicat a aquest àmbit i per l'adaptació de la companyia al context digital actual en aquest camp.
  • Xicoteta i mitjana empresa, a la Societat Industrial de la Construcció i els seus Derivats SA (CICOP), per incorporar en el seu sistema de gestió els processos i protocols normatius i reglamentaris en matèria de seguretat industrial, per la conscienciació que du a terme sobre el compliment normatiu d'aquesta, i pel projecte de modernització de maquinària i instal·lacions dins del seu procés productiu.
  • Iniciativa innovadora en seguretat i qualitat industrial, a A Safe Solutions SL, pel seu compromís amb la qualitat, seguretat i salut laboral i el medi ambient, desenvolupant un projecte innovador RackEye, un sistema intel·ligent de monitoratge de prestatgeries. Una eina creada per a un nivell addicional de seguretat proactiva.
  • Trajectòria professional o cívica rellevant per al foment de la seguretat i la qualitat, a Formació Industrial i Mediambiental SL (FIMED), per la seua dedicació a la divulgació de la seguretat industrial des que va nàixer, l'any 1997, i per dedicar la seua activitat a la formació i la consultoria tècnica en els sectors de logística i transport, químic, industrial i mediambiental.

Galeria d'imatges