Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

El Consell aprova les funcions de l'òrgan de supervisió de la prestació de l'ITV

04/11/2022
  • Li correspon l'assessorament tècnic, l'auditoria i la supervisió del funcionament correcte de l'ITV
  • Està inclòs en el Decret llei 3/2022, de 22 d'abril, que va autoritzar la creació de la Societat Valenciana d'ITV

El Ple del Consell ha aprovat el decret pel qual s'estableixen les funcions de l'òrgan de supervisió de la prestació del servei d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV).

Segons el decret, correspondrà a aquest òrgan el manteniment i l'atenció de l'arxiu oficial de vehicles matriculats a la Comunitat Valenciana i l'assessorament tècnic necessari perquè en la prestació del servei d'ITV es complisquen els requisits reglamentàriament establits, tant en matèria de vehicles com de metrologia o de qualsevol altra que hi siga aplicable.

Entre les funcions d'aquesta també hi haurà l'auditoria tècnica, la comprovació i la supervisió del funcionament correcte de les estacions de l'ITV.

A més, durà a terme funcions de supervisió, la comprovació del compliment reglamentari de les sol·licituds dels departaments i centres de formació, i el seguiment de les activitats formatives que es facen.

El Decret llei 3/2022, de 22 d'abril, del Consell, va autoritzar la creació de la Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles S.A. (Societat Valenciana d’ITV), per a dur a terme les tasques que presten les empreses concessionàries actuals una vegada finalitzen el règim de concessió administrativa vigent de la prestació del servei.

En aquest decret s'inclou l'òrgan de supervisió establert en el Reial decret 920/2017 per al control de l'ITV.