Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Congrés Indústria Connectada

Climent: “Si volem una recuperació duradora, hem de crear estructures econòmiques resilients i accelerar la transició verda, energètica i digital”

07/11/2022
Climent: “Si volem una recuperació duradora, hem de crear estructures econòmiques resilients i accelerar la transició verda, energètica i digital”
  • El Congrés Indústria Connectada reuneix a València persones expertes, institucions, empreses, associacions i professionals per a intercanviar experiències i reptes sobre la indústria 4.0
  • L'Ivace secunda des de 2016 prop 2.500 projectes de digitalització en els quals les empreses han invertit 107 milions d'euros

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assenyalat durant la inauguració del V Congrés d'Indústria Connectada, que se celebra a València, que “si volem una recuperació duradora, hem de crear estructures econòmiques resilients i accelerar la transició verda, energètica i digital”.

Per al responsable d'Economia Sostenible, és necessari impulsar la transformació cap a una economia més sostenible i que avance cap a la neutralitat climàtica, “i en aquest procés és primordial que la indústria tinga un paper cada vegada més important en la nostra economia”.

En aquest sentit, el conseller d'Economia ha indicat que totes les propostes, els incentius i les ajudes han d'anar enfocats a donar suport a les empreses, al mateix temps que ha anunciat que el pressupost del seu departament per a 2023 incidirà en el reforç de la política industrial, la innovació i les energies renovables “per a ajudar en la transformació del model productiu que siga capaç de generar a llarg termini un desenvolupament econòmic sostenible, integrador i inclusiu”.

El V Congrés d'Indústria Connectada, organitzat pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, amb la col·laboració de l'Associació Espanyola per a la Qualitat (AEC), reuneix, el 7 i 8 de novembre al Palau de Congressos de València, personal expert de primer nivell, institucions, empreses, associacions, clústers i professionals compromesos amb la recuperació.

La trobada, que enguany té com a lema El moment de la indústria, és un referent nacional amb clara vocació internacional, en què divulgar, sensibilitzar i intercanviar experiències i reptes sobre la indústria 4.0.

S'han organitzat diverses sessions plenàries i taules redones. Així, el dimarts 8 de novembre, participa el director de Relacions Externes de l'Ivace, Jordi Sebastià, en la taula redona El valor de connectar des del territori, i la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Empar Martínez, en dues taules redones, una sobre polítiques europees i territorials de suport per a clústers i l'altra serà El futur de la indústria: la gestió de fons europeus per les administracions territorials.

Estratègia digital de l'Ivace

La tasca d'impuls a la digitalització que està duent a terme la Conselleria d'Economia Sostenible, a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), s'emmarca dins del Pla estratègic de transformació digital de l'Administració de la Generalitat, GEN Digital 2025.

La Unitat d'Innovació de l'Ivace va posar en marxa en 2016  un paquet de mesures enfocades al fet que les pimes pogueren fer el salt a la transformació digital, que han permés donar suport a prop 2.500 projectes de digitalització en els quals les empreses han invertit 107 milions d'euros.

“Es tracta de projectes cada vegada més complexos -ha assenyalat Rafa Climent- i amb un alt grau d'innovació i incidència en la indústria i altres activitats empresarials”.

Climent ha indicat que Ivace Innovació continuarà fent de la transformació digital el seu principal eix, i prova d'això és que en 2022 dels 23,5 milions d'euros de pressupost que té el Pla d'R+D+I empresarial, més de la meitat els hem destinat a impulsar i potenciar la digitalització de les empreses. 

Galeria d'imatges