Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Escoles de la Mar

La Generalitat obri la inscripció per als dies blaus de la campanya d'activitats nàutiques ‘A la Mar 2023’

07/11/2022
La Generalitat obri la inscripció per als dies blaus de la campanya d'activitats nàutiques ‘A la Mar 2023’
  • Es poden inscriure centres educatius, associacions juvenils, ajuntaments, clubs esportius i entitats
  • Les inscripcions s'obrin aquest dimarts, 8 de novembre, per a la modalitat de dies blaus 

La Generalitat, a través de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i la Direcció General d'Esport, obri aquest dimarts les inscripcions per als dies blaus de la campanya d'activitats nàutiques A la Mar 2023.

Un any més, la Generalitat organitza aquesta campanya amb la qual es pretén la difusió i l'aprenentatge dels esports nàutics, la conservació i el respecte al medi marí, amb especial atenció als i les joves en edat escolar.

La participació en el programa permet a l'alumnat adquirir més autonomia en la pràctica dels esports nàutics, ampliar els coneixements adquirits en els respectius centres i oferir la possibilitat de realitzar la seua pràctica. A tot això cal afegir els valors educatius que es deriven de la realització d'activitats en el medi natural i el treball interdisciplinari que ofereixen aquesta classe d'activitats esportives. 

Amb aquests objectius, el Programa Blau va dirigit especialment a centres educatius, associacions juvenils, ajuntaments, clubs esportius i altres entitats legalment constituïdes, encara que es preveuen també les inscripcions de manera individual per a algunes activitats.

La campanya inclou una sèrie d'activitats esportives, recreatives i formatives en instal·lacions i equipaments de la Generalitat en les Escoles de la Mar de Benicàssim, Borriana i la Vila Joiosa. 

Modalitat i inscripció

El Programa Blau inclou tres possibilitats: Dia Blau, Setmana Blava i Cap de Setmana Blau. 

El Dia Blau consisteix en una jornada de familiarització amb l'activitat nàutica, en la qual es realitzarà multiactivitat nàutica amb una classe teòrica i pràctica de vela en embarcacions col·lectives, acompanyats d'un monitor, i de piragüisme en piragües individuals tutelades per monitors a bord d'una embarcació pneumàtica. 

El Cap de Setmana Blau dona a conéixer els esports nàutics des d'un punt de vista lúdic i recreatiu. L'activitat es distribueix en tres sessions, dissabtes de matí i de vesprada i diumenges de matí, amb classes teòriques i pràctiques. 

Finalment, la Setmana Blava consisteix en cinc dies de multiactivitat nàutica de dilluns a divendres en què s'imparteixen classes teòriques i pràctiques de vela, piragüisme i/o windsurf.

Les inscripcions es realitzen exclusivament a través de la pàgina web Escoles de la Mar. A partir d'aquest dimarts, 8 de novembre, a les 10.00 hores, es podran reservar els cursos de dies blaus.

Galeria d'imatges