Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Arquitectura sostenible

La Generalitat presenta a Europa el potencial revitalitzador del barranc de Chiva

08/11/2022
La Generalitat presenta a Europa el potencial revitalitzador del barranc de Chiva
  • La Vicepresidència Segona ha sigut convidada a participar en el fòrum del concurs Europan que ha tingut lloc a Clermont-Ferrand
  • Més d'una desena de països europeus s'han citat en aquesta trobada en què s'analitzen els emplaçaments seleccionats

 

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha participat en el Fòrum InterSession del prestigiós certamen internacional d'arquitectura Europan, en el qual s'han citat més d'una desena de països representant més de 40 emplaçaments seleccionats.

La directora general d'Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Matarredona, responsable de la presentació en aquest esdeveniment, ha destacat “la rellevància d'aquests projectes com a mecanismes que fomenten la resiliència de les nostres ciutats i afavoreixen la revitalització natural i cultural de les nostres ciutats, transformant vulnerabilitats en oportunitats”.

En aquesta edició, sota el lema Ciutats vives, la Generalitat Valenciana ha proposat reflexionar sobre el potencial revitalitzador del barranc que travessa el municipi de Chiva, com a infraestructura d'oportunitat per al foment de la biodiversitat i la regeneració urbana.

Es tracta d'un repte de gran importància que pretén fer valdre un espai vulnerable atesa la complexitat de la seua estacionalitat, que podria ser reproduït en altres municipis mediterranis amb els quals comparteix aquesta problemàtica.

Cal recordar que aquesta proposta va ser seleccionada mitjançant un jurat expert entre les presentades a la crida a municipis convocada per la Generalitat Valenciana el mes de juny passat.

D'acord amb el calendari del concurs, fins al llançament oficial d'aquesta dissetena edició, es treballarà conjuntament amb l'Ajuntament de Chiva en la preparació de la documentació que permeta als concursants internacionals conéixer de primera mà la necessitat plantejada i el context del municipi.

En l'esdeveniment han participat també representants dels governs basc, càntabre, català, asturià i balear, així com governs locals com el de Barcelona o Madrid.

Els resultats del concurs seran públics a la fi de 2023, quan s'iniciarà l'etapa de les realitzacions. En aquest sentit, cal assenyalar que en aquest moment es troba en fase final la redacció del Pla director dels Rajolars a Oliva, emplaçament proposat per la Generalitat en Europan 15, mentre que la intervenció a Alzira sobre habitatge públic bioclimàtic està en fase de finançament i espera ser implementada en els pròxims mesos.

Europan és el concurs d'arquitectura més rellevant en el panorama internacional i destaca per fomentar la connexió entre els emplaçaments que proposen reptes amb el potencial innovador dels joves professionals de l'arquitectura.

Galeria d'imatges