Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Congreso 'Go Global'

Aitana Mas: “La internacionalització i la digitalització són necessàries per a garantir la viabilitat del nostre teixit empresarial”

08/11/2022
Aitana Mas: “La internacionalització i la digitalització són necessàries per a garantir la viabilitat del nostre teixit empresarial”
  • La vicepresidenta ha inaugurat el VII Congrés Go Global que se celebra en Fira València els dies 8 i 9 de novembre

 

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha destacat que la internacionalització i la digitalització “són necessàries per a garantir la viabilitat del nostre teixit empresarial”, especialment “en la situació en la qual actualment estem immersos a causa de la inestabilitat que estan ocasionant l'escalada de preus de l'energia, les dificultats d'accés al gas natural per a una part de la nostra indústria i la intensificació de la inflació derivada del conflicte a Ucraïna”.

En aquest sentit, ha destacat el treball “crucial que es fa en la Generalitat, a través de la Direcció General d'Internacionalització i des de l'IVACE, i en les cambres de comerç per a facilitar aquests processos.

Aitana Mas ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del VII Congrés Go Global Comunitat Valenciana, organitzat per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball a través d'Ivace Internacional, les cambres de comerç de la Comunitat Valenciana i ICEX Espanya Exportació i Inversions.

“El desenvolupament d'una bona estratègia internacionalitzadora que es puga aplicar i adaptar dins de les empreses valencianes ha indicat és una de les claus que permet que els negocis valencians tinguen millors possibilitats d'èxit, gràcies a vies d'accés a altres mercats, amb accés a més públic potencial, i més divers, a més de més recursos i proveïdors”.

Així mateix, ha destacat la importància que tenen també els processos de transformació digital, una via que “marca la diferència entre estar present en molts mercats i no estar-ho, entre tindre la capacitat de ser eficient en termes de logística o anar perdent competitivitat, entre fer progressar els processos de la teua cadena de valor o començar un camí cap a l'obsolescència”.

En aquesta línia, ha advocat per la digitalització com a “eina imprescindible per a assolir el gir fort que necessiten els models econòmics de, pràcticament, tothom, ja que, d'aquesta manera, vindran els avanços que ens ajuden a fer possible que el progrés socioeconòmic i la sostenibilitat puguen anar de la mà”.

“Tenim present que la major part de les empreses valencianes són de petita i mitjana grandària. Aquestes empreses, en general, són les que més obstacles troben a l'hora de fer inversions que possibiliten endinsar-se en aquestes estratègies, pel que fa a l'accés de recursos financers i pel temps, l'organització específica i el personal que aquest procés necessita”, ha apuntat.

Per tot això, la vicepresidenta ha recalcat la importància de l'organització d'esdeveniments com Go Global, que “contribueix a nodrir de més qualitat l'ecosistema empresarial valencià, especialment els actors majoritaris dins d'aquest, com ara les pimes, però també el conjunt de l'economia i la societat valenciana”.

Galeria d'imatges