Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

El Consell autoritza un conveni amb l'Ajuntament de Sant Joan d'Alacant per al desenvolupament d'una oficina Xaloc

11/11/2022
  • L'oficina Xaloc informa i assessora en matèria d'habitatge, rehabilitació i regeneració
  • La xifra total màxima d'inversió que s'assigna a l'oficina per a l'encàrrec de gestió sobrepassa els 134.000 euros

 

El Consell ha autoritzat un conveni de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica amb l'Ajuntament de Sant Joan d'Alacant per a l'obertura i desenvolupament d'una oficina integrada en la Xarxa Xaloc, d'acord amb el nou conveni tipus subscrit recentment.

El propòsit d'aquest conveni és la posada en marxa d'una oficina d'habitatge, rehabilitació i regeneració urbana integrada en Xaloc, a més de dotar d'estabilitat financera i mitjans materials i personals l'oficina. També s'aspira a prestar un servei a la ciutadania de manera contínua i amb qualitat.

El desenvolupament de les actuacions en matèria d'habitatge, regeneració urbana i rehabilitació d'edificis per part de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica exigeix una immediatesa i proximitat dels òrgans gestors a la ciutadania.

Per tot això, per a una major eficiència i una assistència al ciutadà més directa, es fa necessari encomanar la gestió, informació, mediació social i assessorament en aquestes matèries a favor de les entitats locals.

Amb anterioritat, el Consell va aprovar, el març de 2022, una resolució per al desenvolupament d'una oficina integrada en la Xarxa d'Oficines d'Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana (Xarxa Xaloc).

Posteriorment, davant de la necessitat de la millora de l'articulat del conveni tipus i de la simplificació de la tramitació administrativa subscrita en els acords singulars amb els ajuntaments i mancomunitats, es va aprovar, l'octubre passat, el nou conveni tipus.

Subvenció

Segons el que es disposa en el Decret del Consell 199/2021, la subvenció destinada a l'oficina Xaloc del municipi de Sant Joan d'Alacant serà a càrrec de l'aplicació pressupostària 14.01.02.431.70.227 i, segons disposa la clàusula segona, es reparteix en tres anualitats.

En concret, la quantia total atorgada a l'oficina de Sant Joan d'Alacant correspon a un màxim de 134.509,25 euros. L'import establit per a aquest any 2022 és de 2.708,25 euros. S'adjudiquen per als dos anys posteriors, 2023 i 2024, la mateixa quantitat de 65.900,85 euros, respectivament.

Aquest conveni de col·laboració entra en vigor en el moment de la signatura i finalitza el 31 de desembre de 2024.

Una vegada formalitzat l'acord, es publicarà en el portal de transparència de la Generalitat (gvaoberta.gva.es) i en el web de l'Ajuntament de Sant Joan d'Alacant, a més d'inscriure's en el Registre de convenis de la Generalitat. Es remetrà una còpia a la direcció general competent en matèria d'administració local.