Sanitat Universal i Salut Pública
Infraestructures sanitàries

El nou centre de salut de Sant Vicent del Raspeig farà cirurgies menors i tindrà àrea de salut mental infantil

09/11/2022
El nou centre de salut de Sant Vicent del Raspeig farà cirurgies menors i tindrà àrea de salut mental infantil
  • El conseller de Sanitat ha visitat la parcel·la on es construirà el tercer centre de salut del municipi
  • Lobra té un pressupost estimat de 6,2 milions deuros i la cessió dels terrenys per part de lAjuntament ja està en marxa
  • Mínguez: “La nova infraestructura garantirà que, en els pròxims anys, cap dels tres centres de salut de la localitat supere els 28.000 usuaris”
  • Els pressupostos de 2023 destinen 23,64 milions deuros a la reforma dels HACLE Manuela Solís Clarás, La Pedrera, La Magdalena i Ontinyent

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat l’Hospital de Crònics i Llarga Estada de Sant Vicent del Raspeig i la parcel·la on està previst edificar el tercer centre sanitari de la localitat, per al qual es destinarà una inversió de 6,2 milions d’euros.

La construcció del futur centre de salut respon a l’increment poblacional del 27 % que Sant Vicent del Raspeig ha experimentat en els últims 15 anys, i reforçarà l’assistència que es presta als dos centres de salut que el municipi té en l’actualitat: Sant Vicent I i Sant Vicent II, amb sengles consultoris auxiliars (Cañada i Santa Isabel, respectivament).

En aquest sentit, el titular de Sanitat ha destacat que “la construcció del nou centre de salut garantirà que, en els pròxims anys, cap dels centres de la localitat supere els 28.000 usuaris de població assignada”.

El Centre de Salut Sant Vicent del Raspeig III estarà situat en els voltants de carrer del Sagrat, en un solar la cessió del qual està tramitant ja l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig, i ocuparà una superfície de 1.015,80 m².

L’edifici albergarà consultes de medicina familiar, pediatria, infermeria, matrona, rehabilitació/fisioteràpia, odontopediatria, cirurgia menor, salut sexual i reproductiva, així com salut mental infantil.

Per a prestar aquesta assistència, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha previst dotar el nou centre de salut amb més de 50 professionals de les diverses especialitats.

Durant la seua estada al municipi, Mínguez també s’ha desplaçat a l’hospital de crònics i llarga estada, on s’estan escometent obres d’ampliació i millora, així com iniciatives que abunden en la humanització assistencial.

En concret, el nombre de llits de la Unitat de Dany Cerebral Adquirit i Pal·liatius s’està incrementat un 13 %. A més, s’estan realitzant obres per a continuar avançant en l’accessibilitat del centre i per a ampliar zones tant d’emmagatzematge com administratives.

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública ha visitat, així mateix, la Unitat de Fibromiàlgia de l’HACLE, que és servei de referència a la Comunitat Valenciana per a casos d’alta complexitat, i la sala de Teràpia Ocupacional per a Rehabilitació Integral, dotada amb nous sistemes de musicoteràpia o teràpies amb llum, entre altres.

Finalment, Mínguez s’ha interessat pel nou equipament radiològic del centre, que en l’últim any ha renovat raigs X, TAC, ecògraf i mamògraf.

Un 27,5 % més d’inversions en hospitals de llarga estada

Aquestes millores escomeses a l’Hospital Sant Vicent del Raspeig estan en sintonia amb les inversions en HACLE previstes per a l’exercici 2023, que ascendeixen a 23,64 milions d’euros, això és, un 27,5 % més que en aquest exercici.

De fet, els pressupostos de 2023 preveuen, entre altres, diverses partides per una quantitat total de 17,29 milions per a reformar l’Hospital Militar Manuela Solís Clarás de Quart de Poblet-Mislata, i per a millorar-ne l’eficiència energètica.

També s’ha previst destinar 1,75 milions d’euros per a transformar l’Hospital La Pedrera de Dénia en centre d’atenció a persones amb lesions medul·lars, així com 2 milions per a la reforma de l’Hospital La Magdalena i 400.000 euros per a reconvertir l’edifici actual de l’Hospital General d’Ontinyent en HACLE.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaraciones del conseller de Sanidad Universal y Salud Pública, Miguel Mínguez