Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives

El Consell facilita la preparació i formació contínua de professionals que intervenen amb la infància i l'adolescència

11/11/2022
  • El Ple aprova un conveni de la Conselleria d'Igualtat amb set col·legis professionals de la Comunitat Valenciana
  • Les accions formatives preveuen la implantació de bones pràctiques professionals en l'atenció a xiquets, xiquetes i adolescents

El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i set col·legis professionals de la Comunitat Valenciana per a la formació contínua de professionals del sector de la infància i l'adolescència. 

Es tracta d'un programa formatiu orientat, específicament, a la prevenció i protecció de la infància i l'adolescència, a la sensibilització sobre els seus drets i a la participació infantil, per a desenvolupar-lo al llarg de l'exercici 2022 i mitjançant un pla de formació interdisciplinària.

El pla s'estructura, d'una banda, en una formació inicial consistent en tres edicions del curs bàsic de capacitació per a l'atenció de la infància i l'adolescència en l'àmbit de la prevenció, la protecció, l'execució de mesures judicials, la promoció de drets i la participació. 

D'altra banda, s'imparteixen onze cursos interdisciplinaris sobre matèries d'interés comú oberts al conjunt de professionals que intervenen en aquest àmbit i deu cursos específics més sobre matèries pròpies de la disciplina professional de cadascun dels col·legis signants de l'acord. 

En concret, el conveni de col·laboració és amb el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana, el Col·legi Oficial d'Educadores i Educadors Socials de la Comunitat Valenciana, els col·legis oficials de Treball Social d'Alacant, Castelló i València, el Col·legi Oficial de Pedagogs i Psicopedagogs de la Comunitat Valenciana i l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València. L'import total ascendeix a 100.000 euros. 

Formació contínua

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, en compliment del mandat legal d'impulsar la formació contínua i la millora de les competències de les persones professionals d'aquest àmbit, facilita i fomenta la formació del personal que atén els xiquets, xiquetes o adolescents que es troben en una situació més vulnerable.

Així mateix, els estatuts dels diferents col·legis professionals que signen aquest conveni inclouen, entres les seues finalitats, la formació permanent de les persones col·legiades o la promoció de la qualitat de les intervencions professionals amb els cursos de formació.