Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Visita de l’FMI a LABORA

Representants del Fons Monetari Internacional visiten la Comunitat Valenciana per a conéixer la gestió de les seues polítiques d'ocupació

11/11/2022
Representants del Fons Monetari Internacional visiten la Comunitat Valenciana per a conéixer la gestió de les seues polítiques d'ocupació
  • Una delegació d'aquesta institució internacional ha assistit a l’Espai Labora de Manises, i s'ha entrevistat amb agents socials i empreses valencianes en els serveis centrals de Labora
  • L'esdeveniment s'emmarca en les visites oficials periòdiques que l'FMI realitza a Espanya, concorde a l'article IV del seu conveni constitutiu

Una delegació de representants del Fons Monetari Internacional (FMI) ha conegut, en primera persona, la gestió de les polítiques d'ocupació que du a terme Labora (el Servei Valencià d'Ocupació i Formació) a la Comunitat Valenciana. Es tracta d'una de les visites oficials que l'FMI realitza periòdicament a Espanya, dins del marc de l'article IV del seu conveni constitutiu —que avalua la situació econòmica i la gestió de les polítiques implementades al país, incloent-hi les destinades a l'ocupació—. En aquesta, també han participat la Vicepresidència Primera del Govern i el Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, així com el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).

El secretari autonòmic d'Ocupació i director general de Labora, Enric Nomdedéu, ha presentat les línies generals en què treballa el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, com són: la xarxa formada pels Espai Labora; els centres Labora de formació, i els serveis territorials i centrals que donen suport a la gestió de les polítiques actives en més de 70 centres de treball, al llarg de tot el territori valencià.

La visita realitzada per diferents agents d'aquesta institució internacional s'ha iniciat en l’Espai Labora de Manises, on han conegut les instal·lacions i el seu personal tècnic. La directora general de Planificació i Serveis de Labora, Eva Hernández, els ha introduït el nou model d'atenció de Labora, que pretén modernitzar els serveis prestats tant a la ciutadania demandant d'ocupació com a les empreses.

Posteriorment, la comitiva del Fons Monetari Internacional s'ha traslladat a la seu central de Labora situada a la ciutat de València, on ha mantingut una reunió amb els sindicats UGT i CCOO, així com amb la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) i els òrgans de direcció de Labora.

En aquest mateix lloc, la directora general d'Ocupació i Formació, Rocío Briones, ha dut a terme una presentació de l'estratègia de governança autonòmica Avalem Territori. Aquest pla pretén redefinir les polítiques territorials per a l'ocupació i les dota de més transversalitat i adaptabilitat a les necessitats de la Comunitat Valenciana.

Per a la seua posada en marxa, compta amb la intervenció dels pactes territorials per l'Ocupació, una aliança voluntària entre els actors polítics i socials de les diferents àrees territorials, i que pretén millorar l'ocupabilitat de les seues respectives poblacions. Tot això, amb la coordinació tècnica de la Universitat de València, així com la participació de la Universitat d´Alacant i la Universitat Jaume I de Castelló.

Finalment, l'equip del Fons Monetari Internacional ha conegut les claus del projecte 'Beta Jove', un programa pilot impulsat junt amb altres comunitats autònomes, i que compta amb el finançament de la Unió Europea a través dels fons MRR. Amb aquest, es pretén millorar la competitivitat professional d'aquest col·lectiu i promoure transformacions productives, innovadores, verdes i digitals. Inclou, a més, la realització de pràctiques remunerades en empreses o treballant per compte propi, mitjançant un itinerari de formació i experiència laboral tutoritzades, amb l'objectiu d'atraure i desenvolupar el talent juvenil. D'aquest programa s'han beneficiat, fins hui, 481 persones.

Galeria d'imatges