Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

La Vicepresidència Segona licita la reparació dels habitatges de tot el parc públic de la Comunitat Valenciana per més de 10 milions

14/11/2022
  • El pressupost per a la província de València és de 4.900.000 euros, per a la d'Alacant és de 3.800.000 i per a la de Castelló, de 1.500.000
  • El contracte inclou treballs de manteniment, reparacions i accions urgents per a impedir-ne l'assalt o la possible ocupació

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, per mitjà de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVHA), ha licitat les obres de reparació d'habitatges i adopció de mesures per a impedir l'assalt d'habitatges pertanyents al patrimoni públic de la Generalitat a les províncies d'Alacant, València i Castelló per als exercicis de 2023 a 2025.

Aquestes tres licitacions sumen una inversió de 10.200.000 euros (sense IVA). El pressupost per a la província de València és de 4.900.000 euros, 3.800.000 per a la d'Alacant i 1.500.000 per a la província de Castelló. El termini d'execució és de 30 mesos (o fins que s'esgote el pressupost).

L'EVHA té adscrit el patrimoni públic d'habitatges de la Generalitat. S'hi inclouen els habitatges que són propietat directa de la Generalitat, però també tots els habitatges, garatges, trasters i locals propietat d'aquesta entitat.

Dins de les actuacions ordinàries de manteniment i conservació, l'EVHA ha de reparar els habitatges que s'han recuperat després d'una renúncia o abandonament, per a tornar a dotar-los de les condicions d'habitabilitat necessàries que possibiliten tornar a arrendar-los.

Així mateix, aquest contracte també inclou actuacions urgents per a impedir l'assalt o la possible ocupació dels immobles, i també per a la salubritat en habitatges en què la titularitat s'haja recuperat.

En l'actualitat, aquest conjunt d'actuacions compta amb dos contractes subscrits per l'EVHA: un, per a executar les actuacions en els habitatges propietat de la Generalitat i l'altre, per als que són de l'EVHA.

Ara, amb aquestes licitacions, es pretén unificar les actuacions de reparació en un únic contracte per a cada província, de manera que s'engloben tant els habitatges que són propietat directa de la Generalitat, com els que són de l'EVHA.

Per a obtindre informació sobre la licitació cal dirigir-se a la seu de l'EVHA a València (carrer Vinatea, 14) de 9 a 14 hores, per mitjà del web o la plataforma de contractació de l'Estat. El termini per a la presentació d'ofertes per a la província d'Alacant conclourà el 7 de desembre, mentre que per a València i Castelló finalitzarà el 12 de desembre.

Galeria d'imatges