Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Actuaciones urbanas

Héctor Illueca visita la finalització de les obres de la Casa de la Cultura de Quart de Poblet

16/11/2022
  • La Generalitat ha invertit 500.000 euros en la segona fase de rehabilitació de la Casa de la Cultura

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha visitat la finalització de la segona fase de les obres que, dins del programa "Actuacions urbanes", s'han desenvolupat a Quart de Poblet. Es tracta de la segona fase de la restauració de la Casa de la Cultura, la qual cosa ha suposat la rehabilitació d'un edifici de patrimoni municipal de caràcter social, cultural i històric.

El vicepresident ha destacat que és una actuació l'objectiu principal de la qual és “la recuperació d'espais públics de qualitat per a la ciutadania i que, a més, és una proposta que potencia les perspectives de gènere i la integració social”. Així mateix, ha destacat la importància que té que les persones habitants de Quart de Poblet “disposen d'instal·lacions per a desenvolupar molts aspectes del seu oci i la seua vida cultural”.

Héctor Illueca ha visitat la Casa de la Cultura junt amb l'alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, i el director general de Qualitat i Rehabilitació, Alberto Rubio. Es tracta d'un edifici de 1896 de protecció parcial pels valors arquitectònics i històrics que té. En l'actualitat, acull un espai expositiu d'art, arqueològic i etnològic, una sala d'actes, les dependències municipals administratives relacionades amb l'àrea de cultura, a més de diferents usos socials com ara aules de formació a immigrants.

Davant del valor de l'immoble i la necessitat de fer-hi obres de rehabilitació, es va establir un pla d'actuacions dividit en quatre fases. L'Ajuntament de Quart de Poblet va executar-ne en 2018 la primera fase, amb un cost de 238.815 euros.

A continuació, s'ha dut a terme la segona fase executada actualment, l'objectiu principal de la qual ha sigut la millora de l'eficiència energètica de l'immoble, a més d'actuar en altres aspectes molt necessaris, entre els quals es troben l'adequació funcional de la sala d'actes i la millora de l'accessibilitat en la distribució i adaptació de lavabos.

També ha incidit en la millora de les condicions de l'arquitectura de gènere, per a potenciar el caràcter integrador d'aquest espai cultural.

Aquesta segona fase ha tingut un cost de 532.744 euros, dels quals 500.000 han sigut finançats per la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, i els 32.744 euros restants, per l'Ajuntament.

Per part seua, l'alcaldessa de Quart de Poblet ha agraït la visita i l'ajuda econòmica de la Vicepresidència per a “un edifici emblemàtic històric que és l'eix de la vida cultural del municipi”. Per tant, considera que “posar-lo a la disposició de la ciutadania en aquestes condicions d'ús de noves edificacions i tecnologies, amb més eficiència energètica i augmentant el confort de les persones era fonamental”.

Galeria d'imatges