Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

La Conselleria d'Habitatge i l'Associació d'Immobiliàries duen a terme una jornada formativa sobre els drets de tanteig i retracte

16/11/2022
Desde la entrada en vigor de la norma, Conselleria de Vivienda ha recibido un total de 55.547 comunicaciones de tanteo
  • Des de l'entrada en vigor de la norma, la Conselleria d'Habitatge ha rebut un total de 55.547 comunicacions de tanteig
  • A més, ha permés la compra de més de 700 habitatges en 71 municipis de la Comunitat Valenciana

La directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, junt amb la presidenta de l'Associació d'Immobiliàries de la Comunitat Valenciana (ASICVAL), Nora García, i el responsable de formació d'aquesta associació, Julián Sáez, han obert una sessió formativa de la Conselleria d'Habitatge sobre el dret de tanteig i retracte.

Des de l'entrada en vigor del decret llei per a l'ampliació del parc públic de l'habitatge mitjançant els drets de tanteig i retracte, les direccions territorials de la Conselleria han rebut un total de 55.547 comunicacions de tanteig d'operacions de venda en tot el territori de la Comunitat Valenciana, i només des que ha començat el 2022 fins hui s'han rebut 22.792 comunicacions.

Gràcies a aquest mecanisme, la Generalitat ha adquirit més de 700 habitatges en 71 municipis de les 3 províncies, amb una inversió de quasi 35 milions d'euros, la qual cosa suposa una mitjana de 49.000 euros per habitatge. “Es tracta del mecanisme d'adquisició més eficaç en termes econòmics i temporals”, tal com ha afirmat Elena Azcárraga.

La directora general, a més, ha destacat que “la jornada formativa és també una oportunitat per a l'Administració autonòmica per a tractar de millorar els procediments administratius relacionats amb els drets d'adquisició preferent i la normativa d'accés a l'habitatge de protecció pública”.

La directora territorial de Castelló, Lidón Bordils, i el director territorial d'Alacant, Vicente Caturla, junt amb la responsable d'Adquisició Habitatge de la Direcció Territorial de València, Ana Brugger, han exposat els principals aspectes de la normativa dels drets de tanteig i retracte, així com la relativa al registre d'habitatge de la Comunitat Valenciana i al procediment d'adjudicació d'habitatges.

Representants i professionals d'agències immobiliàries han participat en el torn de preguntes amb l'objectiu d'aclarir dubtes sobre la seua gestió immobiliària diària. Per part seua, des de la Conselleria s'han recollit les peticions del sector a fi de millorar la comunicació amb els agents implicats i ciutadania i millorar els procediments administratius.

Galeria d'imatges