Hisenda i Model Econòmic

La Generalitat intensifica la seguretat en el control d’accés als locals de joc per a impedir l’entrada de menors

20/11/2022
La Generalitat intensifica la seguretat en el control d’accés als locals de joc per a impedir l’entrada de menors
  • Arcadi España: “Es regula el servei d’admissió en els establiments de joc per a controlar l’accés a les persones jugadores o visitants”
  • El control d’admissió s’haurà de fer a l’entrada dels establiments i haurà de comptar amb una persona responsable

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha destacat que la Generalitat “vol intensificar la seguretat en el control d’accés als locals de joc per a impedir l’entrada de menors i de persones que voluntàriament s’han autoexclòs del joc”.

Arcadi España ha fet aquestes declaracions després de publicar-se en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) l’anunci de la informació pública del projecte de decret del Consell pel qual es regula el control d’admissió en els establiments de joc i el Registre de persones excloses d’accés al joc de la Comunitat Valenciana.

El responsable d’Hisenda ha assenyalat que amb aquesta norma “s’estableix l’obligació per a les empreses titulars d’establiments de joc o portals web del joc, en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, d’aplicar mesures per a assegurar la integritat, la confidencialitat i la disponibilitat de les dades personals que recapten”.

De la mateixa manera —ha continuat Arcadi España— “es regula el servei d’admissió en els establiments de joc obligats a controlar l’accés a totes les persones jugadores o visitants, comprovant que no incorren en alguna de les prohibicions que estableix la llei”.

Així mateix, el decret recull que tots els locals han de tindre un responsable del control d’admissió i que aquesta comprovació i inspecció s’ha de fer a l’entrada de l’establiment.

“Ens preocupa la participació de les persones menors en el joc presencial, així com la seua protecció, i per això insistirem que hi haja un control d’admissió a l’entrada dels establiments i en l’obligatorietat de la figura d’un responsable del control d’admissió a la porta de l’establiment i no en una zona com puga ser la de les màquines instal·lades”, ha subratllat el responsable d’Hisenda.

Sistema de captura facial biomètrica

Per a dur-ho a terme, la Direcció General de Tributs i Joc preveu que els establiments de joc es puguen reforçar per al control d’accés a les instal·lacions en sistemes electrònics avançats de captura facial biomètrica, que estiguen prèviament homologats.

En aquest sentit, Arcadi España ha apuntat que la Generalitat “preveu la possibilitat de donar suport tècnic avançat a la persona física que estiga realitzant el control d’admissió amb un sistema de reconeixement facial biomètric, perquè siga més fiable i no es puguen falsificar els carnets d’identitat o el passaport”.

Així mateix, aquest sistema avançat gravarà, custodiarà i deixarà a la disposició de la Direcció General del Joc les dades dels qui vulguen accedir a un establiment dels obligats, de manera que quede constància fefaent de data, hora i identificació.

Galeria d'imatges