Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Vivienda Joven

La Conselleria d'Habitatge i el Consell Valencià de la Joventut acorden reservar el 40 % de l'habitatge públic per al col·lectiu jove

17/11/2022
  • El decret que farà efectiu aquest acord està en fase de tramitació i es preveu que estiga aprovat a final de desembre
  • Aquesta mesura s'havia previst aplicar en algunes promocions com el cas de la Torre

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i el Consell Valencià de la Joventut (CVJ) han aconseguit un acord per a fer una reserva preferent del 40 % dels habitatges públics per a la població jove durant una reunió en què han participat el secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, i la presidenta del CVJ, Cristina Martínez.

Alejandro Aguilar ha destacat que aquesta reserva es farà efectiva quan s'aprove el Decret d'habitatge de protecció pública, que es troba en fase de tramitació i l'aprovació de la qual està prevista per a final del pròxim mes de desembre. Una mesura que, ha indicat, “ja s'ha previst aplicar en algunes promocions com és el cas de la Torre amb una reserva del 40 % dels 184 habitatges destinats al col·lectiu jove”.

“Vista la bona acceptació i la necessitat residencial d'un col·lectiu vulnerable com el de la joventut, aquest acord s'estendrà a totes les promocions públiques d'habitatge que s'adquirisquen una vegada entre vigor el decret d'habitatge de protecció pública que està actualment en tramitació”, ha afirmat el secretari autonòmic.

Per part seua, Cristina Martínez ha recordat que “l'accés a l'habitatge és un dels grans problemes de la joventut a l'hora de posar en marxa un projecte de vida autònom”. També ha assenyalat el “caràcter estructural” de la mesura com “un element clau per a atallar de manera real el problema residencial de la joventut i revertir la tendència a la baixa de la taxa d'emancipació juvenil a la Comunitat Valenciana”.

Així mateix, la presidenta del CVJ ha insistit en la urgència d'implementar “polítiques ambicioses en matèria de joventut i habitatge que donen una resposta d'acord amb l'emergència residencial que afecta les persones joves”.

Galeria d'imatges