Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Rehabilitació d’habitatges

La Conselleria d’Habitatge visita ajuntaments de l’Horta Nord per a informar sobre fons europeus

18/11/2022
El director general de Qualitat i Rehabilitació ha donat a conéixer als ajuntaments d’Alboraia i Almàssera les subvencions europees
  • El director general de Qualitat i Rehabilitació ha donat a conéixer als ajuntaments dAlboraia i Almàssera les subvencions europees
  • A la província de València es recull el nombre més gran de sol·licituds amb més de 500 registres

El director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio, ha visitat els ajuntaments d’Alboraia i Almàssera, junt amb tècnics especialitzats en fons europeus, amb l’objectiu d’exposar les ajudes a les actuacions de rehabilitació que es realitzen en edificis i per a la millora de l’eficiència energètica en habitatges. Una ruta que prosseguirà pròximament a Tavernes Blanques.

Aquestes ajudes s’apliquen a l’exercici 2022 i s’emmarquen en el context del Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat a través dels fons europeus Next Generation. Concretament, l’aportació que ofereix la Generalitat per a aquest exercici ascendeix a més de 50 milions d’euros, però “està previst un augment de la quantia per a aquesta convocatòria i així poder mantindre el compromís que totes les peticions siguen ateses fins que acabe el termini de presentació, que conclou l’1 de desembre d’enguany”, segons ha destacat el director general.

Amb aquesta aportació es pretén, tal com ha exposat, “assolir la recuperació econòmica i una transformació més resilient i inclusiva en matèria d’habitatge, després de la pandèmia de la COVID-19, que ha agreujat els problemes socials a la Comunitat”.

Alberto Rubio ha indicat que aquestes reunions serveixen per a “acostar a les corporacions locals, i a tècnics especialitzats del sector de la construcció, els programes i les ajudes disponibles de la Conselleria que estan directament relacionats amb les subvencions a les quals es pot accedir per a adequar els edificis i les cases, a més de resoldre qualsevol dubte sobre habitatge al municipi”.

En les reunions d’Alboraia i Almàssera s’ha informat sobre el propòsit de les ajudes, que és finançar obres de rehabilitació als edificis d’ús predominantment residencial urbà i rural.

A més, tal com ha subratllat Alberto Rubio, “totes aquestes subvencions inclouen l’exigència d’una millora acreditada de l’eficiència energètica que afecta els edificis d’ús residencial col·lectiu i els habitatges unifamiliars o pertanyents a edificis plurifamiliars”.

Finalment, ha afirmat que “s’ha comprovat la necessitat existent de la rehabilitació i la millora de l’eficiència energètica als edificis, atés l’estat en què es troben molts edificis i habitatges i a causa de la situació immediata d’un canvi climàtic”.

Balanç de sol·licituds

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha rebut més de 800 peticions per a accedir a aquestes ajudes a la rehabilitació d’habitatges, edificis unifamiliars i plurifamiliars a la Comunitat Valenciana. Per províncies, València registra prop de 500 expedients; hi segueix Alacant, amb prop de 250, i finalment Castelló, amb quasi 90 sol·licituds.

Pel que fa a la demanda d’ajudes en l’àmbit d’edifici, els municipis de la província d’Alacant assoleixen les 58 peticions, a la de Castelló s’han computat més d’una vintena i a la de València sobrepassen el centenar de registres.

Quant a la relació d’instàncies en l’àmbit d’habitatge, la ciutat de València i la resta de municipis de la província ostenten l’índex més gran de presentacions amb 378, un total de 65 pertanyen a la província de Castelló i 140 a la d’Alacant.

Pel que fa als expedients de caràcter personal, 48 s’han registrat a Alacant i 3 a València. Fins ara, de la província de Castelló no s’ha fet cap registre.

Galeria d'imatges