Presidència

Turisme Comunitat Valenciana elabora un dels arrossos més gran del món, l’arròs Sol Repsol, en la fira Intur de Valladolid

19/11/2022
  • Els germans Riquelme seran els encarregats de cuinar aquest plat amb productes de temporada per a més de 1.000 persones
  • Aquesta acció reforça la promoció d’Alacant com a seu de la gala de lliurament de sols de la Guia Repsol, el pròxim 27 de febrer
  • A més, busca captar l’interés del mercat de Castella i Lleó, de gran rellevància per a la Comunitat Valenciana per la bona connexió que té amb l’AVE

 

Turisme Comunitat Valenciana, a través de l’Exquisit Mediterrani, i en col·laboració amb la Guia Repsol, elabora aquest dissabte en el recinte exterior de la fira Intur de Valladolid, un dels arrossos més gran del món, sota el terme arròs Sol Repsol, que anirà dirigit a més de 1.000 persones.

D’aquesta manera, el xef Moncho Riquelme, acompanyat pels seus germans David i Rocío Riquelme, cuiners del restaurant Casa Riquelme i del restaurant Alroze de la ciutat d’Alacant, a més d’especialistes en l’elaboració de paelles gegants, seran els encarregats de cuinar aquest plat típic valencià.

En concret, per a aquesta ocasió s’ha optat per una especialitat d’arròs amb base de pollastre, magre i verdura de temporada, com ara carxofes, alls tendres, pésols i floricol. Per a elaborar-lo es recorrerà a un camió grua, que oferirà espectacle per a totes les persones assistents a l’esdeveniment.

Aquesta acció promocional reforça, d’una banda, les actuacions que està duent a terme la Comunitat Valenciana en el marc de la gala de lliurament de sols de la Guia Repsol, que acollirà la ciutat d’Alacant el pròxim 27 de febrer en l’ADDA i reunirà prop de 150 cuiners de tot Espanya.

D’altra banda, busca captar l’interés del mercat castellanoleonés, de gran rellevància per a la Comunitat Valenciana, motivat pels resultats positius d’aquest mercat durant aquest any, amb un increment interanual superior al 137 % en la nostra destinació, a la qual cosa s’uneix la bona connexió per l’AVE, a què se sumarà el pròxim mes de gener la nova ruta directa València-Burgos.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “aquesta mena d’esdeveniments reafirmen l’aposta de la Generalitat per situar la gastronomia valenciana com a referent a escala nacional a través de l’Exquisit Mediterrani, que representa una proposta de valor que dignifica l’excel·lència de la nostra oferta turística”.

A més, ha insistit que “la Comunitat Valenciana ha esdevingut un dels territoris amb més interés gastronòmic d’Espanya”, perquè suma un total de 54 restaurants amb el Sol de la Guia Repsol: 4 amb tres sols, 19 amb dos sols i 31 amb un sol.

Colomer ha volgut emfatitzar que “competim en un mercat anomenat món i hem de fer-ho amb responsabilitat: ho valem, ho tenim, hi ha producte, talent i capacitats”, i ha recalcat que “la vertadera gigafactoria valenciana és la gastronomia, per la qual cosa l’hem de potenciar”.

Aquest esdeveniment gastronòmic, que s’iniciarà a les 12 hores al recinte exterior de la Fira de Valladolid, comptarà amb l’assistència de prescriptors de la destinació i restaurants amb sols locals, a més de totes les persones assistents a la fira turística Intur, que el dissabte obri les portes al públic en general i en aquesta edició compleix 25 anys com a certamen referent de turisme d’interior.

Participació de Turisme en la fira Intur

Turisme Comunitat Valenciana participa del 17 al 20 de novembre en la XXV edició de la Fira Internacional del Turisme d’Interior (Intur) de Valladolid, a través d’un estand propi de 100 metres quadrats situat al pavelló 2, que comprén els diversos patronats provincials de Turisme, Visit Benidorm, Federació de Càmpings, Cocemfe, municipis i empreses de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, en Intur Negocis, la part professional de la fira que es va celebrar dijous passat, van estar presents diverses entitats i empreses de la Comunitat Valenciana per a generar negoci amb compradors, turoperadors i agències de viatge majoristes, nacionals i internacionals.

D’aquesta manera, van participar en aquest espai la Ruta del Vi Utiel-Requena, la Ruta del Vi d’Alacant, Bioparc València, The Easy Way, Elx Oficina de Congressos, Terra Boval, Cocemfe, així com els ajuntaments de Gandia, Cullera, Sagunt, Villena i el Campello.