Presidència
Conveni de col·laboració

La Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea col·labora amb Capella de Ministrers per a donar a conéixer a la ciutadania valenciana polítiques europees en matèria cultural, social i turística

18/11/2022
La Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea col·labora amb Capella de Ministrers per a donar a conéixer a la ciutadania valenciana polítiques ...
  • La directora general de Relacions amb la Unió Europea, Daría Terradez, i el president de la Fundació Cultural Capella de Ministrers, Carles Magraner, han signat aquest divendres el conveni de col·laboració
  • L'acord es materialitzarà en qüestions relacionades amb l'enviament d'informació sobre iniciatives legislatives, consultes públiques, jornades d'interés, convocatòries i captació de socis per a projectes europeus en matèria cultural, social i turística

La directora general de Relacions amb la Unió Europea i l'Estat, Daría Terradez, i el president de la Fundació Cultural Capella de Ministrers-Centre Internacional per a la Música, la Tradició i el Patrimoni de la Corona d'Aragó, Carles Magraner, han signat aquest divendres un conveni de col·laboració mitjançant el qual la Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea i Capella de Ministrers acorden donar a conéixer les polítiques europees en matèria cultural, social i turística a la ciutadania valenciana. 

D'aquesta manera, les dues entitats actuaran com a canals de transmissió de les polítiques i programes europeus i col·laboraran en el seguiment de les iniciatives europees culturals, socials i turístiques perquè arriben de manera efectiva als ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Valenciana.

En concret, l'acord entre les dues fundacions es materialitzarà dins dels àmbits d'interés i objectius de les dues entitats, i especialment en les qüestions relacionades amb l'enviament d'informació sobre iniciatives legislatives, consultes públiques, jornades d'interés, convocatòries i captació de socis per a projectes europeus, en matèria cultural, social i turística. 

Per aquest motiu, es comunicaran recíprocament la informació a la qual tinguen accés i que puga resultar d'interés; organitzaran de manera conjunta seminaris i jornades d'informació sobre la Unió Europea, les seues polítiques, programes i institucions; difondran recíprocament, i de manera coordinada iniciatives pròpies relacionades amb l'àmbit europeu de la seua activitat, per mitjà de mecanismes de comunicació.

La Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea servirà d'enllaç amb les institucions comunitàries per a la representació, defensa i difusió dels diferents interessos socials de la Fundació Cultural Capella de Ministrers. A més, s'encarregarà de l'organització d'una visita anual a les institucions comunitàries i impulsarà la relació entre els col·lectius socials valencians i els de les diverses regions i entitats locals de la Unió Europea, amb l'objectiu d'establir relacions estratègiques en els temes d'interés.

També donarà suport a la participació de la Fundació Cultural Capella de Ministrers en canals d'intercanvi d'idees, experiències i bones pràctiques a escala europea i informarà sobre la captació de socis per a projectes europeus en matèria cultural, social i turística.

Així mateix, informarà la Fundació Cultural Capella de Ministrers sobre la legislació comunitària i sobre la celebració d'esdeveniments relacionats amb els sectors cultural, social i turístic organitzats per la Unió Europea. A més, farà costat a la fundació en iniciatives que aquesta vulga promocionar a Brussel·les. 

D'altra banda, la Fundació Cultural Capella de Ministrers inclourà un enllaç amb les activitats de la Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea en la seua pàgina web, xarxes socials, seminaris, conferències, congressos, actes i presentacions de projectes i convidarà la Fundació a les activitats, accions i actes d'interés comú que organitze.

De la mateixa manera, proposarà projectes d'actuació per a la promoció i difusió del patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana i col·laborarà en el desenvolupament de projectes d'interés general, tant a escala nacional com internacional.

Divulgació de resultats

Les parts es comprometen a difondre informació de les actuacions conjuntes i els seus resultats per mitjà de publicacions d'articles o notes de premsa en les seues respectives pàgines digitals (www.ue.gva.es i www.culturalcdm.eu), xarxes socials, mitjans de comunicació, conferències, trobades i seminaris, amb la finalitat de fer arribar al màxim nombre possible d'entitats la labor duta a terme. 

Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea i Fundació Cultural Capella de Ministrers 

La Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea té l'objectiu de potenciar la participació de tots els sectors amb presència a la Comunitat Valenciana en les polítiques desenvolupades per la Unió Europea i impulsar el coneixement d'aquestes. 

La Fundació Cultural Capella de Ministrers és una entitat sense ànim de lucre, les finalitats fundacionals de la qual se centren en els àmbits cultural i social i, concretament, en la protecció, difusió, recuperació i potenciació del patrimoni musical i cultural valencià. 

Aquests objectius es desenvolupen mitjançant concerts de música antiga, accions de formació, congressos i seminaris, edicions literàries, discogràfiques i audiovisuals, així com activitats de foment i difusió del turisme i patrimoni cultural de la nostra Comunitat. Així mateix, desenvolupa models de negoci cultural transversal amb la resta d'àrees socioeconòmiques, prestant una atenció especial als territoris de la Unió Europea i de les riberes del Mediterrani.


 

Galeria d'imatges