Educació, Cultura i Esport

Cultura participa en el festival Golem Fest, de fantasia, terror i ciència-ficció

23/11/2022
  • Se celebra del 24 al 27 de novembre a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de València 

La Direcció General de Cultura i Patrimoni participa en el festival Golem Fest col·laborant amb el desplaçament dels autors i autores que assisteixen a aquestes trobades dedicades a la fantasia, al terror i a la ciència‑ficció. 

El festival començarà el 24 de novembre a les 19.00 hores amb Gustavo Martín Garzo, autor de narrativa d’adults, juvenil i infantil, que ha rebut, entre altres premis, el Premi Nacional de Narrativa per ‘El lenguaje de las fuentes’ (1994), el Premi Nadal per ‘Las historias de Marta y Fernando’ (1999) i el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil per ‘Tres cuentos de hadas’ (2004). El seu últim llibre publicat és ‘El país de los niños perdidos’. 

Altres autors i autores que passaran per les conferències que es realitzaran fins al 27 de novembre són: Espido Freire, Ismael Martínez Biurrun, José Carlos Somoza, Cristina Sánchez-Andrade, Alejandro Ibáñez, el novel·lista americà Cat Rambo i l’italià Daniele Porretta, entre molts altres. 

El festival es complementa amb altres activitats com un concurs de relat curt; tallers de maquillatge i caracterització del personatge Nosferatu, amb la col·laboració d’alumnes de l’IES La Patacona d’Alboraia, o rutes nocturnes guiades amb CaminArt, amb les quals es podrà conéixer la València més sinistra i sobrenatural. 

L’artista Iván MIEDHO porta a València l’exposició titulada ‘Somoza, dames i muses’, una recopilació de les obres més emblemàtiques de la sèrie ‘Art of Somoza’. També hi haurà tallers de creació literària: ‘El vampiro. Recorrido y creación’, per Miriam Alonso, i ‘¿Cómo se escriben personajes de carne y hueso?’, per Valeria Correa.