Presidència
III Congrés Mundial DTI

Campos recalca que el model de destinacions turístiques intel·ligents demostra que el turisme és una “palanca de canvi per a les ciutats”

23/11/2022
Campos recalca que el model de destinacions turístiques intel·ligents demostra que el turisme és una “palanca de canvi per a les ciutats”
  • El director general de Turisme ha participat en la clausura del III Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents que té lloc a València
  • Campos aposta per una “globalització de drets i llibertats que incloga també la globalització de dades, intel·ligència i digitalització” 

El director general de Turisme, Herick Campos, ha participat en la clausura de III Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents juntament amb l’oficial superior de l’oficina del Secretariat General de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Isabel Oliver; el director general de Turespaña, Miguel Sanz, i l’alcalde de València, Joan Ribó.

Durant la clausura, Herick Campos ha recalcat que el model de destinació turística intel·ligent (DTI) “demostra que el turisme és una palanca de canvi d’una ciutat que pensa en les persones, els visitants i els residents”.

Així, ha explicat que “quan una destinació fa tota una estratègia per a ser DTI, el turisme esdevé una palanca de canvi de la ciutat i no només per a la competitivitat turística, sinó també pensant en la implicació i el benestar del resident” i en aquesta línia ha destacat que a la Comunitat Valenciana “és un senyal d’identitat l’hospitalitat”.

Campos ha remarcat que des de la Generalitat “creiem en una globalització de drets, llibertats i informació” i ha assenyalat que aquest Congrés “és una oportunitat per a intercanviar impressions i per a generar instruments que facen que la globalització de drets i llibertats incloga també la globalització de les dades, la intel·ligència i la digitalització, perquè és una necessitat per als qui defensem un desenvolupament compartit”.

També s’ha referit a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (Xarxa DTI-CV) que impulsa la Generalitat, en la qual “treballem la cohesió d’identitat i l’impuls turístic de les destinacions”, i ha recordat que Benidorm serà la seu de la Plataforma de Destinacions Intel·ligents que impulsa el Govern d’Espanya, en què Turisme Comunitat Valenciana col·labora amb Segittur.

Finalment, el director general ha assenyalat que aquest congrés ha sigut una oportunitat d’“intercanvi, de desenvolupament col·lectiu global en el turisme intel·ligent”, i també una oportunitat per a donar a conéixer la ciutat de València i la Comunitat Valenciana com a destinació turística intel·ligent.

III Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents

La ciutat de València ha reunit el nombre més gran de persones expertes i destinacions que aposten pel model de destinacions turístiques intel·ligents, en el III Congrés Mundial de DTI.

En el congrés han participat prop de 80 experts nacionals i internacionals en els cinc eixos del model de destinacions turístiques intel·ligents (governança, tecnologia, innovació, sostenibilitat i accessibilitat). A més, s’hi han inscrit més de 1.200 persones, entre les quals s’inclouen professionals del sector turístic, gestors de destinacions, responsables governamentals i membres de l’àmbit acadèmic.

Aquest congrés està organitzat pel Govern d’Espanya juntament amb la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de València i la Fundació Visit València. A més, compta amb la col·laboració de l’Organització Mundial del Turisme de les Nacions Unides.

Galeria d'imatges