Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

El Consell valida la declaració d’emergència de diverses obres de rehabilitació en l’entorn de la presa de Buseo

25/11/2022
  • El pressupost dels treballs s’eleva a 489.438,15 euros, que aporta la Conselleria d’Agricultura

El Ple del Consell ha validat la declaració d’emergència de diverses obres de rehabilitació de camins i murs en l’entorn de la presa de Buseo a Chera.

Cal recordar que la conca de la presa de Buseo, a Chera (València), va registrar unes fortes precipitacions durant la setmana del 19 al 25 de març de 2022, en el vessant esquerre, pròxim a l’estrep de la presa, i va fer que sorgiren dos lliscaments considerables.

En aquest vessant, que presenta indicis d’estabilitat precària, ja hi havia hagut anteriorment diversos incidents, que van motivar actuacions per a corregir-ho.

A causa de la precària estabilitat del vessant, que provoca que, amb pluges relativament intenses, es produïsquen lliscaments, amb la interrupció consegüent del pas cap a la coronació de la presa, s’ha decidit declarar d’emergència les obres de rehabilitació del camí a coronació, reposició del mur de gabions i consolidació de l’àrea del vessant adjacent, és a dir, la mateixa presa.

El pressupost dels treballs s’eleva a 489.438,15 euros, que aporta la Conselleria d’Agricultura, que ha contractat els treballs.