Sanitat Universal i Salut Pública
Sostenibilidad

Sanitat impulsa la reducció de les emissions contaminants en els centres hospitalaris

25/11/2022
Sanitat impulsa la reducció de les emissions contaminants en els centres hospitalaris
  • Una jornada de treball mostra els primers càlculs de la seua petjada de CO₂ d'onze hospitals públics valencians
  • Es tracta de mitigar la petjada de carboni i l'impacte ambiental que té com a objectiu per a 2030

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha realitzat aquest dijous una jornada que ha servit de punt de partida cap al que s'ha denominat la 'Transició verda sanitària', i que involucra la Sanitat pública a calcular, reduir i mitigar les seues emissions.

Amb el títol 'Repte: sanitat sostenible', València ha acollit la primera jornada tècnica, en què es va destacar la urgència i la necessitat de comptar amb eines a l'abast de tots els departaments sanitaris que contribuïsquen a mitigar la seua petjada de CO₂.

La jornada ha comptat amb l'assistència de representants tècnics i de gestió dels 22 departaments de salut de la sanitat pública valenciana. Així, responsables de l'organització Health Care Without Harm Europe (HCWH) i del departament Xàtiva-Ontinyent, impulsor de la trobada, han analitzat experiències en altres països europeus, les repercussions del canvi climàtic sobre la salut de les persones i la importància d'iniciar immediatament accions que reduïsquen les emissions de GEI, així com la urgència d'establir plans d'accions concretes que tinguen com a finalitat que la Sanitat tinga el menor impacte mediambiental possible i, per tant, sobre la salut de les persones.

Així mateix, la jornada ha reunit els integrants del programa pilot de tutorització “mentoring” que ha posat en marxa el Departament impulsor. Els hospitals de Sant Vicent del Raspeig, Sagunt, Elx, la Marina Baixa, Requena, Sant Joan, Alcoi, Castelló, Elda, Doctor Peset i Gandia han presentat els primers resultats després del suport rebut per al càlcul de la seua petjada de carboni.

Galeria d'imatges