Presidència

La Generalitat convoca 5 milions d’euros en ajudes per a millorar l’accessibilitat d’edificis públics municipals

27/11/2022
La Generalitat convoca 5 milions d’euros en ajudes per a millorar l’accessibilitat d’edificis públics municipals
  • Les ajudes estan destinades a municipis i entitats locals amb menys de 50.000 habitants
  • Toni Such: “L'objectiu és que totes les persones puguen tindre accés als mateixos serveis públics i amb la mateixa qualitat”
  • El programa segueix l'eliminació de barreres arquitectòniques d'edificis públics per a fer-los accessibles a persones majors, i amb discapacitat o diversitat funcional
  • L'import global ascendeix un 25 % respecte a l'any 2021 i l'ajuda per cada actuació podrà arribar a 150.000 euros

Presidència de la Generalitat ha convocat 5 milions d’euros en ajudes per a millorar l’accessibilitat d’edificis públics de municipis i entitats locals menors, la població dels quals no assolisca els 50.000 habitants.

Aquestes ajudes, gestionades per la Direcció General d’Administració Local, permetran eliminar barreres arquitectòniques d’edificis públics, de propietat municipal o cedits per altres administracions públiques, amb la finalitat de fer-los accessibles a persones majors, o amb discapacitat o diversitat funcional.

“Aquest programa, en marxa des de 2018, està tenint un gran acolliment en els sis anys de vigència que té, i ha permés finançar fins ara més de 800 projectes d’accessibilitat”, ha assenyalat el director general d’Administració Local, Toni Such, que ha emplaçat tots els ajuntaments de menys de 50.000 habitants al fet que presenten els respectius projectes.

“Amb aquesta iniciativa, des del Consell pretenem que els que tenen dificultats per a entrar i moure’s per edificis municipals no les tinguen, eliminant, per a fer-ho, les barreres arquitectòniques. L’objectiu és que totes les persones puguen tindre accés als mateixos serveis públics i amb la mateixa qualitat”, ha apuntat Toni Such.

Cal destacar que l’import global de les ajudes ha augmentat un 25 % respecte a la convocatòria de 2021, i a més s’ha incrementat el percentatge del cost del projecte que cobreix la subvenció, que en alguns casos arriba a assolir el 100 % i, per tant, la Generalitat costeja íntegrament l’actuació.

L’import màxim de les ajudes per cada actuació no podrà excedir de 150.000 euros i els municipis s’han de comprometre a finançar la part de la despesa que no cobrisca la subvenció concedida.

El termini de sol·licitud acaba el 4 de desembre i les sol·licituds es poden tramitar de manera telemàtica a través d'aquest enllaç.

Cada entitat local podrà presentar una única sol·licitud d’ajuda per a l’actuació en un edifici, i una comissió avaluadora podrà establir límits màxims percentuals d’ajuda als projectes d’actuació presentats per les entitats sol·licitants, segons el seu pressupost municipal.

Així, els municipis amb un pressupost d’un milió d’euros com a màxim podran rebre un màxim del 100 % del cost del projecte; els que tinguen un pressupost que supere el milió d’euros i no excedisca els 10 milions, es podran beneficiar d’un màxim del 90 % del cost del projecte, i aquells amb un pressupost superior a 10 milions d’euros, podran veure subvencionat el seu projecte d’actuació un 80 % com a màxim.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del director general de Administració Local, Toni Such