Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Innovación

El Consell subvenciona amb 2 milions la investigació de 52 doctors i doctores en empreses valencianes durant dos anys

29/11/2022
  • L'objectiu és desenvolupar projectes que suposen una innovació en els processos de fabricació i en el producte final que ofereixen les empreses valencianes

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital subvenciona amb dos milions d'euros l'activitat de 52 investigadores i investigadors doctors de centres d'investigació de la Comunitat Valenciana, per a desenvolupar projectes d'innovació en empreses valencianes durant els exercicis 2022 i 2023.

Aquestes ajudes s'emmarquen dins del programa per a la promoció de la investigació científica, el desenvolupament tecnològic i la innovació a la Comunitat Valenciana, que compta amb una inversió de més de 50 milions d'euros per a l'exercici 2023, xifra que el Consell ha incrementat en més de 35 milions d'euros des de 2015.

Amb aquestes subvencions, la Direcció General de Ciència i Investigació aposta per transferir el potencial del personal investigador a les empreses, connectant els centres d'investigació amb el sector productiu, i així, des de les empreses, poder arribar a la societat per a involucrar tots els agents socials en aquesta transformació del teixit productiu de la Comunitat.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha destacat la importància de transferir talent humà al teixit productiu, de manera que es facilite el contacte directe i l'intercanvi entre les empreses i les universitats i centres d'investigació.

D'ací ve, segons Bueno, “el compromís del Consell per reforçar el desenvolupament de projectes que suposen una innovació en els processos de fabricació i en el producte final que ofereixen les empreses valencianes, ens ha portat a duplicar la inversió en aquestes ajudes des de 2018, aconseguint els dos milions en aquesta convocatòria”. 

Amb aquestes subvencions, la Generalitat aporta un màxim de 20.000 euros al centre d'investigació per cada persona investigadora seleccionada, per a una estada d'un màxim de 300 hores anuals.

L'estada dels doctors i doctores s'haurà de fer en empreses de la Comunitat Valenciana mitjançant la formalització d'un conveni entre el centre d'investigació on tinga vinculació l'investigador sol·licitant i l'empresa on realitzarà l'estada.

El contingut íntegre de la resolució pot consultar-se ací.