Presidència
AVANT

La Generalitat i l'FSMCV organitzen la primera Trobada d'Escoles de Música enfront del Despoblament, amb la participació de 400 joves a Sempere i Benissuera

01/12/2022
La Generalitat i l'FSMCV organitzen la primera Trobada d'Escoles de Música enfront del Despoblament, amb la participació de 400 joves a Sempere i Benissuera
  • L'activitat, que es preveu realitzar en totes les comarques amb municipis AVANT, forma part de la Ruta 99

El Consell i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) organitzen, aquest dissabte 3 de desembre, la primera Trobada d'Escoles de Música enfront del despoblament, amb la participació de 400 joves, a les poblacions de Sempere i Benissuera.

L'activitat s'emmarca dins de la Ruta 99, la ruta cultural i turística desenvolupada per la Generalitat per a promocionar els pobles de menys de 100 habitants de la Comunitat.

La directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT), Jeannette Segarra, ha assenyalat que, “dins de la nostra labor divulgativa de la Ruta 99 i amb l'ànim de continuar dinamitzant el turisme i promovent la cultura als pobles més xicotets de la Comunitat, iniciem un nou projecte al voltant de la música i d'una de les manifestacions més arrelades en el nostre territori, com són les societats musicals”.

El projecte fa valdre les societats musicals de la Comunitat Valenciana com un moviment artístic, educatiu i associatiu únic per la dimensió i implantació que tenen a la Comunitat. Segons Segarra, “les bandes cobren especial importància en contextos de despoblació, ja que en múltiples ocasions exerceixen d'únic agent cultural del territori”.

En aquest sentit, les Trobades d'Escoles de Música enfront del Despoblament que es preveuen realitzar a les comarques amb municipis de l'Agenda AVANT pretenen donar a conéixer tot el potencial de l'interior de la Comunitat a través de les seues societats musicals.

En aquesta primera trobada, alumnat de 18 escoles de música de tota la comarca de la Vall d'Albaida es reunirà al municipi més xicotet de la província de València, a Sempere, i també a Benissuera, on s'organitzaran diverses activitats culturals i finalitzarà amb un concert en comú a la plaça de l'Ajuntament de Sempere.

Activitats Ruta 99

Des de la posada en marxa de la Ruta 99, el mes de gener passat, s'han desenvolupat diferents accions de dinamització, com la creació del segell electrònic, l'app de la Ruta 99, intervencions artístiques al territori mitjançant el projecte Confluències de l’Institut València d’Art Modern (IVAM), actuacions teatrals com les del programa Erasmus a Escena i l'organització d'activitats esportives com la trail de la Vall de Seta, a Alacant, la marxa senderista a Puebla de San Miguel, al Racó d'Ademús, i la Matinal Motera a Castell de Cabres, al Baix Maestrat.

Galeria d'imatges