Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

El Consell col·labora amb el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Llevant en l’adequació de mitjans informàtics i procediments de gestió i control de subvencions

02/12/2022
  • La Generalitat hi aporta 20.000 euros

El Ple del Consell ha autoritzat la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Llevant per a l’adequació dels mitjans informàtics i els procediments de gestió i control de subvencions.

En concret, el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Llevant crearà una aplicació web que millore la gestió de les subvencions en la promoció de vins en tercers països.

A més, integrarà en una aplicació web els resultats de les activitats d’implantació d’un algorisme de comprovació de la moderació de costos i l’actualització dels promptuaris de preus d’activitats subvencionables.

També s’hi inclouran l’anàlisi de mercat de conceptes no desagregables, l’assistència a les persones funcionàries i el disseny d’un algorisme de supervisió prèvia de projectes.

Per a desenvolupar-ho, la Conselleria abonarà al Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Llevant un total de 20.000 euros.

Aquests treballs es duen a terme a conseqüència de l’auditoria realitzada per la Comissió Europea entre abril de 2019 i desembre de 2020 al programa d’ajudes a la promoció de vins en països tercers, en la qual es va posar de manifest que és necessari, per a la gestió correcta de l’ajuda, un mecanisme que permeta avaluar si els costos de les accions que desenvolupen les empreses beneficiàries de les subvencions s’ajusten als preus de mercat, o no.