Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Digitalització

La Comunitat Valenciana rep 25 milions per a portar la banda ampla a 67.561 habitatges de 479 municipis valencians

10/12/2022
  • El Programa Unico - Banda ampla 2022 és una actuació del Pla de recuperació, transformació i resiliència del Govern d’Espanya i és finançat per la Unió Europea - Next Generation
  • Té per objecte dotar amb serveis de banda ampla de molt alta velocitat les zones sense cobertura adequada

El Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha destinat per al període 2022-2025 quasi 25 milions d’euros per a proporcionar serveis de banda ampla a 67.561 habitatges distribuïts en 479 municipis valencians que no disposen d’una cobertura d’alta velocitat adequada, 102 dels quals són de la província de Castelló, 135 de la d’Alacant i 242 municipis de la de província de València. La finalitat és assolir un desenvolupament sostenible a través de la transformació digital completa i un augment del benestar i la qualitat de vida de la ciutadania, ja que la realització telemàtica de tràmits evita els desplaçaments.

El Programa d’universalització d’infraestructures digitals per a la cohesió - Banda ampla 2022 és una actuació del Pla de recuperació, transformació i resiliència del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, finançat per la Unió Europea - Next Generation, que, a través de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, pretén dotar amb serveis de banda ampla de molt alta velocitat les zones sense cobertura adequada a la Comunitat Valenciana.

La província d’Alacant és la que més inversió rep de la Comunitat Valenciana, i la tercera província de tot Espanya després de la Corunya i Ourense, amb un total de quasi 13 milions d’euros per a arribar a 35.441 habitatges, 25.543 dels quals es troben en zones blanques, és a dir, en àrees que manquen totalment de cobertura, en un total de 135 municipis.

La província de València obté 7 milions d’euros per a dur a terme 20.374 actuacions en unitats immobiliàries, 15.573 de les quals es troben en zones blanques de 242 poblacions.

Finalment, la província de Castelló rep una subvenció de 5 milions d’euros per a portar l’alta velocitat a 11.746 habitatges, tots situats en zones blanques de 102 municipis.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha volgut assenyalar la importància d’aquestes ajudes com a “vector de la vertebració territorial i la cohesió social de la Comunitat Valenciana, ja que facilitaran la realització d’activitats tan quotidianes com el teletreball, l’educació en línia, el consum de pel·lícules o sèries, o la compra per Internet a milers de valencians i valencianes”.

“L’objectiu del Consell és aconseguir que la banda ampla assolisca tota la ciutadania de la Comunitat, que arribe a les zones rurals més disperses i contribuïsca a tancar la bretxa digital territorial”, ha conclòs la consellera Bueno.