Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

La Vicepresidència Segona rep 2.167 sol·licituds per a les ajudes a la rehabilitació d’edificis i habitatges dels fons europeus

09/12/2022
  • Les ajudes es destinaran a obres de rehabilitació i millora d'eficiència energètica
  • La convocatòria ha comptat amb dues figures clau, la del gestor de la rehabilitació i la de l'agent de la rehabilitació

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha rebut un total de 2.167 sol·licituds per a la convocatòria d’ajudes d’enguany per a la rehabilitació d’edificis i habitatges que es concedeixen a través dels fons europeus Next Generation, 1.282 de les quals corresponen a la província de València, 632 a la d’Alacant i 253 a la de Castelló.

Segons dades de la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, les més de dues mil peticions presentades sol·liciten l’ajuda per a un total de 5.880 habitatges, distribuïts de la manera següent: 2.967 a la província d’Alacant, 2.609 a la de València i 304 a la de Castelló. Aquestes sol·licituds assoliran un import màxim, és a dir, a falta de realitzar les comprovacions oportunes durant la seua tramitació, superior als 74 milions d’euros. La xifra final serà sensiblement inferior.

La convocatòria, tancada l’1 de desembre passat, compta amb un import de més de 55 milions d’euros, incrementat recentment. La previsió és que s’haja assolit l’objectiu de concedir totes les ajudes sol·licitades, ateses aquestes xifres.

Aquestes ajudes sorgeixen davant de la necessitat de rehabilitar i millorar l’eficiència energètica de molts edificis i habitatges atesa la situació en la qual es troben, segons revelen diversos estudis que s’han dut a terme. Mitjançant aquestes ajudes, s’intenta pal·liar els elevats costos que ocasionen les obres per a moltes famílies.

Per a la implementació d’aquestes ajudes, la convocatòria ha comptat amb dues figures clau. D’una banda, el gestor de la rehabilitació, amb un perfil tècnic. D’altra banda, l’agent de la rehabilitació, amb un perfil empresarial amb capacitat econòmica i tècnica suficient per a l’execució d’obres.

Així mateix, per a facilitar l’accés a aquestes ajudes, la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica va posar en marxa diverses eines com ara la web Renoveu, en què l’usuari calcula aproximadament el consum energètic del seu edifici o habitatge i on ofereix un màxim de nou opcions d’estalvi, complint amb els requisits necessaris per a poder optar a les ajudes Next Generation.