Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica
Transició Ecològica

Transició Ecològica ja ha emés autoritzacions ambientals per a la instal·lació de 1.370 megawatts de potència a la Comunitat Valenciana en 2022

09/12/2022
  • Isaura Navarro ha valorat que “el ritme de declaracions d’impacte ambiental és bo per a assolir el compromís dels 6.000 megawatts de potència connectats en 2030”

La Conselleria de Transició Ecològica ha emés autoritzacions ambientals favorables per a un total de 44 projectes d’instal·lacions industrials d’energia renovable a la Comunitat Valenciana al llarg del 2022. Aquestes autoritzacions sumen 1.370 megawatts de potència i la major part són instal·lacions fotovoltaiques, tot i que també hi ha de cogeneració i hidràulica.

En aquesta línia, la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, ha valorat que “el ritme de declaracions d’impacte ambiental és bo per assolir el compromís dels 6.000 megawatts de potència connectats en 2030”. Així mateix, la consellera ha indicat que “el ritme és més positiu si també tenim en compte les instal·lacions d’autoconsum”.

De fet, Navarro ha destacat que “el camí cap a la transició justa i la sobirania energètica és ineludible per al Consell, i així ho referma ambiciosament la Llei valenciana de canvi climàtic, que precisament hui publiquem en el DOGV i que forma part de l’eix 1 de l’Acord del Botànic”.

La consellera ha insistit que “cal accelerar el procés cap a la transformació del nostre model socioeconòmic i ambiental amb la instal·lació d’energies renovables cuidant el territori que també necessita especial protecció”. “Òbviament els projectes han de passar pel necessari control mediambiental i necessiten el seu temps de tramitació”, hi ha afegit Navarro.