Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Indústria

Climent demana que les indústries del sector ceràmic i tèxtil-acabats s’incloguen en el nou Perte per a la descarbonització que prepara el Govern central

12/12/2022
Climent demana que les indústries del sector ceràmic i tèxtil-acabats s’incloguen en el nou Perte per a la descarbonització que prepara el Govern ...
  • El conseller ha expressat “la preocupació de la Generalitat per aquestes indústries gasointensives i electrointensives fortament localitzades” a la Comunitat Valenciana, i sol·licita “conéixer la territorialització i l’aplicació” del Pla de recuperació, així com el contingut de l’addenda
  • Climent ha participat en la Conferència Sectorial per a la Millora Reguladora i el Clima de Negocis, convocada pel Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha demanat que les indústries del sector ceràmic i del tèxtil-acabats s’incloguen en el nou Perte per a la descarbonització de la indústria que prepara el Govern central a través del Ministeri d’Assumptes Econòmics.

Climent ha expressat “la preocupació de la Generalitat Valenciana per les indústries gasointensives i electrointensives, fonamentalment del sector ceràmic i del tèxtil-acabats, que estan especialment localitzades a la Comunitat Valenciana, a Castelló i les comarques centrals”, i considera que aquest Perte “podria millorar la competitivitat de la indústria valenciana, i en particular de les pimes”.

El conseller i el director general d’Economia Sostenible, José Soler, han participat en la Conferència Sectorial per a la Millora Reguladora i el Clima de Negocis, convocada pel Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

En la conferència s’ha tractat l’estat de situació del Pla de recuperació, transformació i resiliència. Climent ha insistit en la importància que té per a la Generalitat “saber la territorialització i l’aplicació dels fons del Pla i, per tant, conéixer l’addenda del pla i el contingut, la definició i les característiques que té”.

El conseller ha valorat la conjuntura econòmica de la Comunitat Valenciana en àmbits com l’ocupació, el PIB, les exportacions i les inversions productives que estan arribant al territori valencià.

En aquesta conferència s’ha acordat l’organització i el funcionament de dos grups de treball nous dins la Conferència Sectorial per a la Millora Reguladora i el Clima de Negocis, per a millorar la regulació econòmica: l’Observatori de Bones Pràctiques Reguladores i la Comissió Local per a la Millora de la Regulació. En tots dos grups de treball estaran presents representants del govern de cada comunitat autònoma.

En aquest sentit, el conseller ha recalcat que és “important fomentar la cooperació entre les diverses administracions i identificar les bones pràctiques reguladores per a estendre el coneixement de les regulacions reeixides entre les diverses administracions públiques”.

Funcions de cada grup de treball

L’Observatori de Bones Pràctiques Reguladores és un grup de treball permanent de la Conferència Sectorial per a la Millora Reguladora i el Clima de Negocis. Té com a finalitat principal la identificació i el seguiment de les bones pràctiques reguladores de les diverses administracions membres de la Conferència Sectorial.

L’Observatori de Bones Pràctiques exerceix les funcions següents:

a) Identificació i seguiment de les bones pràctiques reguladores de les diverses administracions.

b) Elaboració i actualització contínua d’un catàleg de bones pràctiques reguladores que haurà de ser aprovat per la Conferència Sectorial per a la Millora Reguladora i el Clima de Negocis. En particular, aquest catàleg contindrà bones pràctiques en relació amb l’aplicació del principi de cooperació i confiança mútua de l’article 4 de la Llei 20/2013, de 9 de desembre, de garantia de la unitat de mercat.

c) Impuls d’actuacions de formació, comunicació, difusió i informació de les bones pràctiques identificades.

d) Seguiment i difusió de les directrius de la Unió Europea en aquesta matèria.

Per la seua banda, la Comissió Local per a la Millora Reguladora és un grup de treball permanent de la Conferència Sectorial per a la Millora Reguladora i el Clima de Negocis i té com a finalitat la col·laboració i la cooperació administrativa amb les entitats locals, per a abordar de manera més detallada les qüestions concretes relacionades amb la millora reguladora que afecten principalment aquest àmbit territorial.

La Comissió Local per a la Millora de la Regulació exerceix les funcions següents:

a) Identificació, posada en comú i intercanvi d’informació i bones pràctiques en matèria de millora de la regulació en l’àmbit local.

b) Impuls i posada en marxa de mesures per al foment de la bona regulació en l’àmbit local. En particular, el foment i la col·laboració en l’elaboració de propostes de regulació tipus a escala local.

c) Anàlisi i debat sobre la incidència local de les directrius de política econòmica.

Galeria d'imatges