Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Estadística

L’IVE incorpora 32 nous indicadors ODS de l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible de la Comunitat Valenciana

14/12/2022
  • També se n'han actualitzat 74 amb les últimes dades disponibles
  • Aquesta operació estadística proporciona un marc d'indicadors que permeten el seguiment dels objectius i metes de l'Agenda 2030 al conjunt del territori valencià

L'Institut Valencià d'Estadística (IVE) ha actualitzat l'operació estadística Indicadors de l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible de la Comunitat Valenciana. S’han incorporat 32 nous indicadors i se n'han actualitzat 74 amb les últimes dades disponibles.

Aquesta operació estadística proporciona, per al conjunt del territori valencià, un marc d'indicadors que permeten el seguiment dels objectius i metes de l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, adoptats per l'Assemblea General de les Nacions Unides.

Els indicadors han sigut calculats utilitzant una metodologia harmonitzada entre els òrgans centrals d'estadística de les comunitats autònomes, la qual cosa garanteix la seua comparabilitat. Aquest projecte d'indicadors ODS de les comunitats autònomes ha rebut el reconeixement de la Comissió Econòmica per a Europa de l'ONU (Unece) com un exemple de bona pràctica.

El desembre de 2020, el portal estadístic de la Generalitat va incorporar per primera vegada indicadors ODS de l'Agenda 2030. Aleshores es va publicar informació de 95 indicadors, que es va ampliar a 109 el juliol de 2021.

Posteriorment, en el marc d’un procés de millora contínua, el novembre de 2021 se n’afegiren 29 de nous, el juny de 2022 se’n van incorporar 44 nous indicadors, als quals se n’acaben d’incorporar 32 més. Tot plegat, en aquests moments hi ha 214 indicadors disponibles.

Podeu consultar tots els indicadors en el web.