Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Ciència

Josefina Bueno: “Hem d’apostar per la ciència i la investigació com a eixos per al desenvolupament del nostre territori”

15/12/2022
  • La consellera d’Innovació també ha destacat “la ferma aposta del Consell per l’atracció, la retenció i la generació de talent investigador”

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha participat aquest matí, junt amb la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, en una jornada sobre Ciència i innovació, oportunitats de present i de futur, en què ha assenyalat la importància del moment de transició que estem vivint cap a un nou model econòmic assentat en dos pilars bàsics: la implantació de l’economia del coneixement i la transformació digital, i s’ha mostrat totalment convençuda que “hem d’apostar per la ciència i la investigació com a eixos per al desenvolupament del nostre territori”.

Josefina Bueno ha volgut agrair “l’esforç de la ministra” per tirar avant una nova llei de la ciència, la tecnologia i la innovació. Una llei que, en paraules de la consellera, “ofereix més garanties i drets a la comunitat científica i impulsa un nou itinerari científic postdoctoral encaminat a l’estabilitat dels investigadors i les investigadores”.

“A la Comunitat Valenciana apostem per la ciència, la innovació i la investigació. Prova d’això és que l’any que ve destinarem 57 milions d’euros a programes de foment i suport de l’R+D+I i 1,7 milions al programa de formació tècnica i gestió d’innovació, que actuaran de palanca per a elevar els nivells de desenvolupament econòmic i social de la nostra Comunitat”, ha recalcat Josefina Bueno.

La consellera també ha destacat “la ferma aposta del Consell per l’impuls del talent en la ciència, exemple d’això és el suport als investigadors i investigadores amb talent, apostant per l’atracció, la retenció i la generació d’aquest talent” a través de programes com el GenT, que compta amb una dotació de 15 milions per a 2023, o la posada en marxa de la Institució d’Investigació d’Excel·lència (ValER), que compta amb una dotació de 2 milions d’euros.

“Si hi ha una cosa en la qual des del Govern del Botànic hem invertit és, precisament, en talent”, ha insistit Josefina Bueno, “apostem per una política d’atracció i retenció de talent inclusiva; qui puga aportar-hi excel·lència, és benvingut al nostre sistema”.

En aquest sentit, ha conclòs la consellera, “el Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana caminem en la mateixa direcció: som conscients de la necessitat de reforçar el nostre sistema de ciència i innovació per a assolir la transformació social i del nostre teixit productiu”.

Galeria d'imatges