Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

El Consell autoritza la prestació del Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació a Benidorm

16/12/2022
  • L’objectiu és acostar l’Administració a la ciutadania i als i les professionals de la Marina Baixa, i evitar-ne desplaçaments
  • La Generalitat manté així la col·laboració amb l’Ajuntament de Benidorm

El Ple del Consell ha autoritzat la signatura d’un conveni entre la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i l’Ajuntament de Benidorm per a la prestació del Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació (SMAC) en aquesta ciutat alacantina. Aquest acord no suposa obligacions econòmiques per a la Generalitat.

La finalitat d’aquest servei és acostar l’Administració a la ciutadania i als i les professionals de Benidorm i la comarca de la Marina Baixa, per a evitar-ne el desplaçament a la ciutat d’Alacant.

Per això, el 25 de juliol de 2018 es va signar un primer conveni entre les dues administracions, pel qual l’SMAC es prestava a la ciutat de Benidorm un dia a la setmana, i per a fer-ho es va habilitar una sala especial.

Una persona lletrada conciliadora es desplaçava al Palau de Justícia de Benidorm per a prestar aquest servei amb el suport de l’Ajuntament de Benidorm, que facilitava els serveis d’una persona auxiliar administrativa per a assistir la persona lletrada.

L’acord aprovat pel Ple del Consell té per objecte la col·laboració entre l’Ajuntament de Benidorm i la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per a la represa del Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació a Benidorm.

Les persones beneficiàries finals de l’execució de les accions previstes en el conveni seran la ciutadania (tant treballadors i treballadores com empresariat) i els professionals de Benidorm i la comarca, que no s’hauran de desplaçar a Alacant per a disposar del Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació esmentat.

El conveni entra en vigor des de la data de la signatura amb una duració de dos anys. En qualsevol moment abans de la fi del termini esmentat, les parts signants del conveni en podran acordar unànimement la pròrroga per un període d’un màxim de dos anys addicionals o fins que s’extingisca.