Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Comissió Permanent Inversions

Economia anuncia que el Punt d’Acceleració a la Inversió ha declarat 12 projectes prioritaris amb un pressupost previst superior als 317 milions d’euros

16/12/2022
  • Els projectes són dels sectors d’energies renovables, tractament de residus, equipament i hostaleria
  • La Comissió Permanent d’Inversions ha fet balanç del Punt d’Acceleració a la Inversió des que es va posar en funcionament

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha presidit la reunió de la Comissió Permanent d’Inversions, on s’han acordat els criteris als quals s’hauran de supeditar les sol·licituds de qualificació com a projecte prioritari d’inversió que es presenten en el nou exercici 2023.

Parra ha explicat que en la reunió de la Comissió s’han mantingut els criteris aprovats per a la declaració d’un projecte com a prioritari i ha recordat que l’any passat es va incorporar la possibilitat de revocació de la qualificació en el cas que les empreses no mantingueren les condicions que els van fer guanyar aquesta qualificació per un període de 3 anys.

“El nostre objectiu és donar suport a aquells projectes que són sostenibles tant econòmicament, com socialment i mediambientalment, i que contribueixen a la recuperació i el desenvolupament sostenible dels sectors productius i de serveis a la Comunitat Valenciana”, ha indicat.

Durant la reunió també s’ha fet balanç de la gestió del Punt d’Acceleració a la Inversió, que des que es va posar en marxa “ha gestionat ja 25 sol·licituds de declaració de projectes prioritaris d’inversió, 12 dels quals han sigut declarats com a prioritaris”.

Aquests 12 projectes són dels sectors d’aqüicultura, energies renovables, tractament de residus, equipament i hostaleria, amb una inversió projectada que supera els 317 milions d’euros i amb la creació de més de 182 llocs de treball.

Adhesió entitats locals

Un dels acords assolits en la reunió de la Comissió s’ha centrat en la celebració de reunions amb els ajuntaments impulsades pel Punt d’Acceleració a la Inversió en col·laboració amb la CEV, les cambres i l’FVMP per a animar les corporacions locals a adherir-se al conveni per a facilitar les inversions a la Comunitat Valenciana.

Fins ara s’hi han adherit ja un total de 16 consistoris. Concretament, han subscrit el conveni de col·laboració amb la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball els ajuntaments d’Almoradí, Alacant, Morella, Alzira, Castielfabib, Silla, Paterna, Chelva, Ibi, Vallada, la Font de la Figuera, Albaida, Orihuela, València, Catarroja i Alcoi.

Alta representació

En la Comissió Permanent d’Inversions, celebrada aquest dijous, han estat representats tots els organismes i les entitats que poden cooperar en l’atracció de projectes d’inversió a la Comunitat.

Així, hi han participat representants de Presidència i Vicepresidència Primera i Segona de la Generalitat, així com de les conselleries d’Hisenda, Economia Sostenible, Justícia, Sanitat, Innovació i Agricultura.

També hi han assistit representants de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, l’Agència Valenciana de la Innovació, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Labora, la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, el Consell de Cambres, així com Comissions Obreres i UGT.

Galeria d'imatges