Presidència
Bo Viatge

La Generalitat obri aquest dimarts el termini per a sol·licitar el Bo Viatge 2023, del qual es beneficiaran 160.000 persones

18/12/2022
La Generalitat obri aquest dimarts el termini per a sol·licitar el Bo Viatge 2023, del qual es beneficiaran 160.000 persones
  • Enguany s'han fet prop de 52.000 reserves, 2.484 de les quals són per a aquest nadal
  • La iniciativa ha mobilitzat més de 26 milions d'euros en el sector turístic i ha permés activar la demanda fora de temporada alta
  • Per a 2023 l'ajuda és del 60 % del cost de la reserva, amb un mínim de 2 nits consecutives i un màxim de 600 euros per sol·licitud
  • També comptarà amb bonificació la contractació de serveis complementaris com ara manutenció, tractaments de salut, benestar, esport, excursions, animació i aparcament

La Generalitat Valenciana obri aquest dimarts, 20 de desembre, el termini per a sol·licitar el Bo Viatge 2023, una iniciativa que beneficiarà un total de 160.000 persones.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat el bon acolliment que ha tingut el programa enguany, amb un total de 51.964 reserves, 2.484 de les quals són per a aquest nadal. En concret, es concentren entre el 15 i el 23 de desembre, data en què finalitza aquesta edició.

Segons ha assenyalat Francesc Colomer, des de principis d’any el Bo Viatge 2022 ha mobilitzat més de 26,6 milions en el sector turístic de la Comunitat Valenciana, fora de temporada alta, i Benidorm, Calp, València, Finestrat i Peníscola han sigut les destinacions més demanades.

L’import mitjà de les reserves que s’han fet en el programa al llarg de 2022 s’ha situat en 513,7 euros i l’estada mitjana registrada ha sigut de 2,6 nits. Aquestes dades, tal com indica Colomer, demostren que “el programa constitueix una política d’estímul que volem consolidar, ja que ha permés reactivar la demanda dels valencians i valencianes en el mateix territori i enfortir la recuperació d’un sector que és clau en l’economia de la nostra societat”.

El titular de Turisme ha destacat que la iniciativa ha tingut “un gran impacte” des que es va posar en marxa l’octubre de 2020, tant per part del sector, amb més de 1.000 empreses adherides, com per les persones usuàries, que en són més de 265.000.

Edició Bo Viatge 2023

La pròxima edició del programa del Bo Viatge Comunitat Valenciana comença a les 10.00 hores del pròxim dimarts, 20 de desembre, i estarà vigent, de manera ininterrompuda, fins a les 10.00 hores del 30 de novembre de l’any 2023.

La informació sobre la inscripció es pot consultar en la pàgina web següent, on s’habilitarà un accés a la seu electrònica per a realitzar la sol·licitud d’inscripció, que comptarà amb dos passos a seguir, d’una banda, la sol·licitud de cita prèvia i, d’altra banda, el tràmit d’inscripció en l’hora i el dia indicats, que requerirà certificat i signatura electrònica.

Enguany l’ajuda assoleix el 60 % del cost dels serveis turístics contractats, independentment de si es tracta d’una estada de curta o llarga duració. No obstant això, es requereix una estada mínima de dues nits consecutives en el mateix allotjament turístic, i s’estableix per a cada reserva un màxim de 600 euros.

A més de l’allotjament, les persones beneficiàries del Bo Viatge 2023 poden afegir a la seua reserva altres serveis complementaris que també comptaran amb la bonificació, com ara manutenció, tractaments de salut i benestar, activitats esportives, excursions i activitats d’animació, i aparcament.

Cada persona únicament pot ser beneficiària d’una ajuda dins del període de vigència del programa i, una vegada assignat el seu codi promocional del Bo Viatge, tindrà 10 dies hàbils per a formalitzar la seua reserva en qualsevol dels establiments turístics adherits a la iniciativa.

Els dos períodes per a viatjar són del 16 de gener al 31 de maig de 2023, i del 18 de setembre al 22 de desembre de 2023.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer