Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Universitats

Josefina Bueno trasllada les reunions del Consell Interuniversitari Valencià d’Estudiants a Casa de les Bruixes

19/12/2022
  • La consellera assenyala que l'objectiu és facilitar l'accés de l'alumnat que arriba de tota la Comunitat Valenciana al lloc de celebració de la reunió

El Consell Interuniversitari Valencià d’Estudiants (CIVE) celebra aquest dimarts per primera vegada la seua reunió ordinària a la Casa de les Bruixes, al centre d’Alacant. Aquest canvi d’ubicació de la seu de la Conselleria d’Innovació, a la Ciutat de la Llum, a Casa de les Bruixes respon a la iniciativa de la consellera d’Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, per facilitar l’accés al lloc de celebració de la reunió a les persones participants que arriben de tota la Comunitat Valenciana.

Des de la seua arribada a la Conselleria d’Innovació, Josefina Bueno ha apostat per fer valdre la importància que a Alacant s’haja establit la primera conselleria fora de València i ha mostrat el seu compromís per vincular i consolidar l’administració de la Conselleria d’Innovació a la ciutat d’Alacant.

“El meu compromís des que vaig assumir la direcció de la Conselleria d’Innovació ha sigut afermar-ne l’establiment a Alacant. Crec profundament que la millor inversió per a la ciutat ha sigut la Conselleria”, ha assegurat la consellera.

En aquest sentit, la consellera i presidenta del CIVE ha destacat el seu compromís per donar visibilitat i acostar a la ciutadania una administració tan important com és la Conselleria d’Innovació. “Ja he mantingut diverses reunions amb col·lectius socials diferents al llarg d’enguany al centre d’Alacant, i ara, amb la celebració de la reunió del Consell Interuniversitari a la Casa de les Bruixes, vull continuar donant visibilitat i proximitat al treball que realitzem des de la Conselleria d’Innovació”, ha assegurat Bueno.

“Aquesta conselleria és ja un referent a Alacant i el meu treball és estar prop de la ciutadania i escoltar de primera mà les seues reivindicacions i, per descomptat, volem donar facilitats a l’alumnat que ve de tota la Comunitat, perquè no s’haja de desplaçar a Ciutat de la Llum”, ha defensat la consellera.

En la reunió del CIVE que té lloc aquest dimarts participen també la secretària autonòmica d’Universitats i Investigació, Auxi Jordá; la directora general d’Universitats, Pilar Ezpeleta; la directora de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics, Inmaculada Sánchez, així com l’alumnat de les universitats valencianes que ostenta representació en aquest òrgan.

Consell Interuniversitari Valencià d’Estudiants

El Consell Interuniversitari Valencià d’Estudiants és l’òrgan de consulta i assessorament en matèria de coordinació universitària sobre assumptes acadèmics i de coordinació que afecten l’alumnat de més d’una universitat del Sistema Universitari Valencià de la Comunitat Valenciana, adscrit a la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

El CIVE està integrat per representants de cadascuna de les universitats valencianes i les organitzacions representatives d’interessos socials.

Entre les funcions que té atribuïdes destaquen les de representar l’alumnat universitari; informar sobre iniciatives i programes universitaris; assessorar la Generalitat en drets, interessos i reivindicacions de l’alumnat universitari; vetlar per la igualtat de gènere en l’àmbit universitari, o fomentar la participació de l’alumnat en la vida pública universitària.