Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

La Generalitat adquireix un edifici de 9 habitatges a Benidorm gràcies al dret d'adquisició preferent

20/12/2022
El precio de compra ha sido de 725.000 €, lo que ha supuesto un ahorro de 169.223,38 € respecto del precio de mercado
  • El preu de compra ha sigut de 725.000 euros, la qual cosa ha suposat un estalvi de 169.223,38 euros respecte al preu de mercat
  • L'edifici va ser construït en 2018 i es troba en bon estat de conservació

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha adquirit un edifici de 9 habitatges i un local comercial a Benidorm gràcies a l'aplicació del dret de tanteig a un preu d'adquisició de 725.000 euros, i ha suposat una inversió total de 894.223,38 euros, amb un estalvi de 169.223,38 euros respecte al preu de mercat.

Per al secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, “l'increment del parc públic a Benidorm és una prioritat per a la Conselleria a causa de la situació d'emergència residencial del municipi, tenint en compte que està catalogat com a àrea de necessitat d'habitatge”.

En aquest sentit, Aguilar hi ha afegit que “el mecanisme d'adquisició preferent és el més eficaç per a l'ampliació del parc públic amb finalitats socials”.

Per part seua, la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, ha explicat que els habitatges formen part d'un mateix edifici de 5 plantes construït l'any 2018 i l'estat de conservació dels quals es va comprovar en la visita d'inspecció tècnica realitzada per la Direcció Territorial d'Alacant durant el procediment.

Azcárraga ha indicat que "són habitatges que, a partir d'ara, passen a estar qualificats de protegits amb caràcter permanent, i així es blinda la seua funció social, i tots aquests seran adscrits en breu" a l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), perquè els gestionen en règim de lloguer.

La comunicació de la venda a la Conselleria es va produir el passat 27 d'abril de 2022 en aplicació de l'article 10 del Decret llei 6/2020. Posteriorment, el mes de juliol, es va efectuar en termini l'exercici de tanteig, i es va resoldre l'adquisició per resolució de la Vicepresidència Segona de data 1 de desembre 2022. La Direcció General d'Habitatge i Regeneració Urbana ha culminat l'adquisició dels habitatges aquest dimarts.

Galeria d'imatges