Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Rehabilitació i eficiència energètica

La Generalitat concedeix ajudes per més de 800.000 euros per a la realització de l’Informe d’avaluació d’edificis d’habitatges

21/12/2022
  • Prop de 2.000 edificis seran beneficiaris de l'ajuda
  • El llistat de sol·licituds concedides i denegades figura en els annexos de la resolució que publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha resolt la concessió de les ajudes per a la realització de l’Informe d’avaluació d’edificis d’habitatges (IEEV.CV), convocades el 17 de gener de 2022 a través de la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica.

La quantia total finançada per la Generalitat assoleix els 806.947,86 euros per a atendre les 1.896 sol·licituds que compleixen els requisits establits en les bases reguladores i acreditat el compliment de les obligacions fiscals, tributàries i amb la Seguretat Social.

Del total de les peticions concedides de la Comunitat Valenciana, en corresponen 242 a la província d’Alacant, 466 a la de Castelló i 1.188 a la de València.

El criteri de valoració ha seguit el procediment de concurrència competitiva per a les comunitats de persones propietàries o persones propietàries úniques d’edificis d’habitatges de la Comunitat Valenciana que han sol·licitat una ajuda per a la realització de l’Informe d’avaluació d’edificis d’habitatges i que han complit les bases reguladores establides en l’Ordre 1/2021, de 19 d’abril, de la Vicepresidència Segona.

Concretament, amb aquestes ajudes es beneficien les comunitats de propietaris o les persones propietàries úniques d’edificis de caràcter predominantment residencial, que hagen formalitzat la presentació telemàtica de l’IEEV.CV amb posterioritat al 23 de juny de 2021.

La concessió comprén l’atorgament de la subvenció bàsica per a totes aquelles sol·licituds corresponents a edificis amb una antiguitat superior a 50 anys i que compleixen els requisits i la documentació exigits. També de la subvenció addicional a aquells que la puguen percebre mentre no es produïsca l’esgotament de la dotació consignada.

Seguidament a l’estudi i l’anàlisi realitzats de les 2.549 sol·licituds rebudes, i la documentació, pel personal tècnic instructor dels expedients, les sol·licituds admeses es van veure reduïdes a 2.527 a causa d’errors perquè n’hi havia duplicades. Finalment, es van proposar 1.896 per a adjudicar-les, amb la denegació conseqüent de 344 peticions per incompliment de les bases reguladores, i 287 es van desestimar per iniciativa pròpia de la persona sol·licitant o per no haver aportat cap documentació per a l’esmena d’objeccions.

La relació de la concessió i la denegació de sol·licituds es pot consultar en els diversos annexos de la resolució aprovada, que publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana amb data de 21 de desembre de 2022.