Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell destina 26 milions d'euros per a compensar les universitats públiques per la reducció de les taxes universitàries

23/12/2022
  • El Consell rebaixa un 20 % les taxes universitàries des de 2017
  • L'alumnat universitari es beneficiarà d'una rebaixa addicional del 10 % durant el curs 2022/23

El Ple del Consell ha autoritzat incrementar la dotació pressupostària destinada a les universitats públiques de la Comunitat Valenciana per a compensar-les per la reducció del preu de les taxes universitàries fins a aconseguir quasi els 26 milions d'euros per a l'exercici 2022.

La finalitat d'aquesta subvenció és compensar les universitats públiques per la reducció del preu del crèdit en els ensenyaments de grau i màster en el curs 2021/2022.

La política de reducció de taxes universitàries implementada pel Consell en els cinc últims anys ha portat a rebaixar en un 20 % els preus públics dels estudis de grau i màster que s'imparteixen en les universitats públiques valencianes, la qual cosa ha suposat un estalvi mitjà anual per a les famílies valencianes d'uns 250 euros en la primera matrícula.

A més, el Consell va aprovar una rebaixa addicional de les taxes d'un 10 % més per al curs 2022/23, per la qual cosa l'alumnat es beneficia d'una rebaixa total d'un 30 % en la matrícula universitària.

La reducció de les taxes universitàries junt amb la implementació d'una política de beques que acabe amb qualsevol desigualtat o dificultat per a cursar estudis universitaris són els eixos fonamentals del Pla de millora del sistema universitari valencià que desenvolupa la Generalitat.

L'objectiu del Consell és aconseguir que cap alumne o alumna deixe d'estudiar en la universitat per raons econòmiques.